Za sve koji prate Emily na Instagramu, ova vest nije bila naročito iznenađenje, naročito nakon eseja koji je doživeo veliki uspeh i postao jedan od najčitanijih članaka na sajtu New York Magazina. Ova manekenka i glumica je veliki obožavalac knjiga, a tokom čitavog perioda karantina svakodnevno je na svom profilu delila omiljene citate iz knjiga koje trenutno čita. Neke od njenih omiljenih spisateljica su ikone feminizma poput Bell Hooks i Mirande Popkey. Sada će jedna od osoba koja u svojim delima slave žensku moć postati i ona sama.

Emily se u žiži javnosti našla 2013. godine nakon svog angažmana u kontroverznom spotu Blurred Lines, pevača Robina Thickea, a nakon toga njena karijera je krenula uzlaznom putanjom. Nije želela da bude poznata kao samo još jedno lepo lice i obični model, te je iskoristila znanje koje je stekla u umetničkoj školi i na časovima glume, i odlučila da ode na audiciju za ulogu u filmu Gone Girl. Nakon ove uloge dobila je niz angažmana u filmskoj industriji, uključujući uloge u filmovima Welcome Home, In Darkness i I Feel Pretty. Radila je revije za brojne poznate modne brendove kao što je Versace, a od ove godine je i zaštitno lice Kérastase kozmetike.

U javnosti je poznata i po svom aktivizmu i otvorenom podržavanju Bernie Sandersa, kandidata za predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama. Učestvovala je na brojnim protestima koji su podizali svest o ljudskim pravima, pravima ženama i etničkih manjina u SAD-u. Podržava i rad neprofitne organizacije Planned Parenthood za koju je čak i dizajnirala kolekciju haljina, čiji je sav prihod od prodaje uložen u razvoj sistema za edukaciju mladih o reproduktivnom zdravlju.

Naslovna fotografija: instagram.com/emrata

Aleksandra Aničić

Comments