GLAVNA FOTOGRAFIJA1 Emma Watson   Nisu sve Engleskinje ružne!

Seksi, prelepa, atraktivna, glamurozna Engleskinja – Ema Votson (Emma Watson).

Ova mlada glumica uništila je stereotip o ružnim Engleskinjama, takozvanim “engleskim ružama”. Njeno lice zaštitni je znak najpoznatijih svetskih brendova (nekada Burberry, a trenutno Lancôme).

Kao mala bila je član školske dramske sekcije u Oksfordu i igrala glavne uloge u brojnim predstavama gde su je agenti filma “Hari Poter” (Harry Potter) i primetili. Oduševila ih je samopouzdanjem i prirodnim darom za glumu, zbog čega je i dobila ulogu Hermione Grejndžer, koja joj je zauvek promenila život.

EmaDen i Rupert Emma Watson   Nisu sve Engleskinje ružne!

Emu su, pored glavnih glumaca Danijela Redklifa (Daniel Radcliffe) i Ruperta Grinta (Rupert Grint), kritičari posebno isticali.

Kada je prvi put videla kako glumi Hermionu, Džoana K. Rouling (Joanne K. Rowling), pisac romana o Hariju Poteru odmah je znala da je Ema rođena za ulogu. Nastavkom snjimanja osam delova filmova o Hariju Poteru, Ema je stekla svetsku slavu.

Na pitanje koji joj je omiljeni asesoar mlada glumica odgovara da ga nema, jer uvek želi da ljudi prvo vide nju, a zatim njenu odeću.

Ema2 Emma Watson   Nisu sve Engleskinje ružne!

Definiše svoj stil rečima Žana Koktoa (Jean Cocteau) koji je rekao da je “Stil veoma jednostavan način izražavanja komplikovanih stvari”.

Ema smatra da su unutrašnji duh i obrazovanje najvažniji, a ne spoljašnji izgled. Zbog toga se poslednjih deset godina borila za obrazovanje, koje je zapostavila zbog uloge Hermione. Prvih nekoliko godina uspevala je da redovno ide i u školu i na snimanja, ali je s vremenom bilo sve teže, pa je prešla na školovanje od kuće. Prošle godine upisala je poznati univerzitet Braun, jedan od najprestižnijih u Americi. Međutim, američkim studentima nije se dopala poznata Engleskinja i zbog uloge Hermione bila je glavni predmet šala. Njena odgovaranja uglavnom su pratili uzvici kao što je “Tri poena za Grifindor!”. Zbog toga, Ema je odlučila da se prebaci na Oksfordski univerzitet, gde će od ove jeseni nastaviti školovanje.

Sa trenutnim deckom Emma Watson   Nisu sve Engleskinje ružne!

Ema je odnedavno u novoj vezi sa kolegom Džonijem Simonsom (Johnny Simons), sa kojim trenutno radi na sminjanju filma “Možda bolje sutra” (The Perks of Being a Wallflower).

Iako je posle raskida sa manekenom i frontmenom grupe “One night only” Džordžom Krejgom (George Craig) izjavila da ne želi dečka koji se  bavi istim poslom kao i ona, pogazila je obećanje i izgleda da joj je napokon sve u životu na mestu. Ima divnog dečka, Lancôme ju je izabrao za zaštitno lice kampanje, studira na jednom od najprestižnijih univerziteta sveta i uskoro joj izlazi novi film.

Postavlja se, ipak, pitanje da li će Ema ostati u senci uloge Hermione ili će uspeti da prevaziđe filmski lik? Dosadašnji filmski projekti pored uloge Hermione nisu imali većeg uspeha, pa se nadamo, da će u predstojećem filmu opet osvojiti srca publike.


M. Z.

Comments