Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

1/3

Račnik nam je ograničen kad pokušavamo da opišemo kako se osećamo – odnosno, nije dovoljno precizan i nedostaju nam pojmovi da u jednoj reči iskažemo osećanja koja moramo da opisujemo, kako bismo ih dočarali. Sva ova osećanja su nam dobro poznata, a za njih uglavnom nemamo odgovarajuću reč – možda usvojimo neke od ovih pojmova.

Sonder

Iznenadna svesnost da sve nepoznate osobe koje prolaze pored nas imaju realne živote, probleme, dileme, sreće i tuge kao i mi sami. Ono kad pogledate oko sebe, u sve one zgrade sa onolikim prozorima i pomisite “čoveče, iza ovih prozora žive ljudi i svi nastoje da ostvare svoje sudbine i pronađu svoje mesto pod suncem, nemoguće je da svi uspevaju u tome!”

Liberosis

Potreba za oslobađanjem od osećanja, kad poželiš da ti više nije stalo. Takođe i osećaj da želiš da se nešto prosto nije dogodilo, da nikada nisi upoznala osobu koja te je povredila, osećaj da bi najradije potpuno zaboravila čitav jedan period svog života i da bi dozvolila da se to odradi hirurškim putem kad bi bilo moguće.

Monachopsis

Ovaj pojam se može prevesti kao osećanje neadekvatnosti, mada je i dublje od toga. To je ono kad osećaš da nigde ne pripadaš – odbačenost i neadekvatnost istovremeno, sindrom “ružnog pačeta”. Kad osećaš da se ne uklapaš, jer si neadekvatna, osećaš da za tebe niko nema ni razumevanja, ni simpatije ni strpljenja, osećaš samosažaljenje i bespomoćnost i ljuta si na svet koji je tako indiferentan ili tako sklon da osudi i odbaci.

Editors choice