Kuebiko

Osećaj da si sitna, mala, krhka i bespomoćna u grubom svetu u kome vlada nemilosrdnost, nasilje, bespoštedna borba za opstanak, kao da civilizacija nije makla dalje od kamenog doba. Osećanje ugroženosti, jer surovi svet može da te zbriše za delić sekunde, kao da te nikada nije ni bilo.

Lachesism

Stanje otupelosti kada želiš da se desi nešto strašno, da te zadesi neka tragedija i katastrofa, da te nešto žestoko prodrma i povredi, kako bi ponovo imala neka osećanja, pa makar i najteža.

Exulansis

Ono kad uvidiš da pričaš nešto što niko ne prihvata i ne razume i onda požuriš da privedeš kraju svoje izlaganje, žaleći što si ga uopšte i započela.

Vellichor

Osećanje veličanstvenosti, poštovanja, uzvišenosti, koje te obuzme u biblioteci ili velikoj i dobro opremljenoj knjižari – vau, sve te reči beskrajne mudrosti, zapisane i poverene svetu na čuvanje i prenošenje

Kenopsia

Osećaj koji imaš na nekom tihom i mirnom mestu, koje je prethodno vrvelo od gužve, života, buke, mirisa. To osećanje možeš imati jednako na praznoj poljani na kojoj si prethodno prisustvovala fantastičnom koncertu, kao i pri poseti istorijskim mestima – trgovima, javnim kupatilima, amfiteatrima, arenama…
Brankica Milošević

izvor slika www.unsplash.com, www.instagram.com

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Comments