Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

1/2

Emotivnu paranoju proizvodi strah – da ćeš opet ostati sama, da nemaš sreće i da će u nekom trenutku svakako sve krenuti naopako, da ionako privlačiš samo pogrešne tipove, pa sigurno ni ovaj nije bolji od prethodnih, da verovatno boljeg i ne zaslužuješ, jer si suviše luda, naporna, teška, zahtevna, da bi imala normalnu vezu… Po tom pitanju, žene su sklonije paranoji od muškaraca i kad veza krene i odvija se, što bolje postaje, to više strahujemo da ćemo izgubiti to što imamo. Takođe, sklone smo da verujemo da muškarci ne mogu da podnesu intenzitet naših emotivnih potreba i naše “ludilo” i da ih je lako uplašiti i oterati, pa se stalno preispitujemo da li smo “suviše” za njega. Stalno se plašimo da nešto nije u redu (sa nama, sa njima, sa vezom), ali možemo da se opustimo – sigurno nešto nije u redu, jer ne postoji niko sa kim je sve u redu i ne postoje odnosi u kojima je sve u redu. Dišite duboko, pođite od toga da su problemi i prepreke očekivani i uobičajeni, da ništa nije savršeno i da je svako težak i nepodnošljiv na svoj način. Osvestite svoje strahove, suočite se sa njima i pustite ih, neka prođu kroz vas i nestanu. Pa, pa, paranoja.

Najgori scenario – posle par meseci najluđe zaljubljenosti otkrićete da je oženjen, sektaš, zavisnik, gej, da vas je već prevario i da ste trudni i šta sad? Gledali smo suviše filmova u kojima se stvari odvijaju po najgorem scenariju, ali na kraju svako nađe ljubav svog života, ipak. Ne veruj holivudskim rešenjima. Najgori scenario je moguć, ali prava ljubav nikome nije garantovana, samo zato što je prošao kroz najgora iskušenja. Da li će vam ikako pomoći da se opustite i uživate u onome što je lepo, ako stalno budete imali na umu sve ružno što može da se desi (a verovatno neće, bar ne tako dramatično kao na filmu)?

Svaka veza se loše završila – oni su otišli, jer ste ih nečim oterali. Jer niste mogli i umeli ovo ili ono, jer ste davali suviše, pa ste ih razmazili i mislili su da će im svaka glupost biti oproštena, ili niste mogli da im pružite baš ono nešto vitalno što im je bilo potrebno (a ko zna šta je to – osećanje da su glavni, poštovanje, kuvana jela, mnogo perverznog seksa?!) – pa će se i ova završiti lomljenjem vašeg srca. Vrlo moguće, ali rizikujte. Poklonite partneru poverenje i dozvolite mu da pokaže koliko je dobar. Jer, možda je dobar, a vi to nikada nećete imati prilike da uvidite i osetite, ako se stalno budete plašili da će vas izdati i ako mu ne budete verovali.

Editors choice