Ena Čubrilo jedna je od najpoznatijih osoba na Instagramu. Od 2012. godine na ovoj popularnoj društvenoj mreži vodi profil Ena Luna koji danas ima 145 hiljada pratilaca. O svojim počecima, razlozima za pokretanje Instagram profila i kreiranja on line zajednice govorila je na nedavno održanoj prvoj regionalnoj online konferenciji u okviru programa Coca-Cola podrška mladima

Ena Luna karijeru je započela je kao SAP konsultant. Instagram profil služio joj je kao kutak da iskaže svoju kreativnost, pa je u početku postavljala kolažne fotografije, outfit postove, fotografije sa putovanja i druženja.

Od 2015, kada je imala 10 000 pratilaca krenula je da gradi online zajednicu, a već 2016. otvorila je i YouTube kanal. Sa učesnicima konferencije podelila je i kako se osećala kada joj je stigao prvi PR paket iz inostranstva. Kroz svoje predavanje na konferenciji istakla je potrebu za neprekidnim usavršavanjem i učenjem nastojeći da mlade ohrabri da unaprede veštine, posebno one neophodne za rad na sve popularnijim digitalnim platformama. Za WANNABE Magazine prenosi delić atmosfere sa konferencije. 

Ena Luna 2 e1601997240406 Ena Luna za WANNABE Magazine: Verujte u sebe, budite dosledni i autentični!

Otkud ideja da Ena Luna bude predavač?

Podršku mladima, i deljenje sopstvenog iskustva i znanja sa onima koji možda tek započinju svoj biznis ili žele da se zaposle, smatram veoma važnim. Kada sam saznala da Coca-Cola podrška mladima platforma pruža upravo to – besplatno znanje i unapređenje veština kroz brojne aktivnosti koje mladima mogu pomoći da se usavrše, dileme nije bilo. Super je da tako velika kompanija poput Coca-Cole, koja je kreirala neka od najvoljenijih osvežavajućih napitaka, a i pionir je inovacija i brendiranja, nudi mladima besplatna znanja i podršku kroz ovu platformu. Konferencija je privukla više od 2000 mladih učesnika koji su želeli da čuju uspešne priče, a meni je bila čast da podelim svoje znanje sa velikim brojem mladih koji me inspirišu da budem bolja i da kroz sopstveni primer mladima pokažem koliko je važno raditi na sebi, stalno učiti i biti željan novih znanja.

Koji savet je tebi bio dragocen kada si započinjala svoju karijeru u svetu online biznisa?

Budi svoja! To je definitivno nešto čega se i danas pridržavam. Nebitno je kojim poslom se bavite, važno je da ga obavljate iskreno i pošteno. Ljudi koji me poznaju znaju da onakva kakva sam na Instagramu, takva sam i u stvarnom životu. Drugačije ne bi moglo, jer se neiskrenost i lažno predstavljanje odmah vide. 

Ena Čubrilo Ena Luna e1601997464655 Ena Luna za WANNABE Magazine: Verujte u sebe, budite dosledni i autentični!

Šta smatraš da je najvažnije za uspešnu karijeru u novoj realnosti?

Mislim da je jako važno prilagođavati se novim uslovima rada, stalo učiti i usavršavati se. Posao influensera mi jeste doneo mnogo dobrih stvari, putovanja i poznanstava, kao i mogućnost da isprobam stvari koje uz regularni posao od 9-17 časova, ne bih mogla. Neprocenjiva sloboda mi je da imam pravo da odlučim kada i šta ću raditi. Ali, sa druge strane, sebe ne štedim u učenju i usavršavanju veština koje mi pomažu da kreiram još interesantnije sadržaje i budem još bolja u onome što radim. U prilog tome – nedavno sam upisala i jedan kurs, koji ću, nadam se, uspešno završiti.

Koja je tvoja poruka/savet mladima koji započinju profesionalnu karijeru ili sopstveni biznis?

Verujte u sebe, budite dosledni i autentični! To je ono što sam i učesnicima konferencije poručila. Ne bojte se da ulažete u sebe, učite svuda i u svakom trenutku, a posebno iskoristite mogućnosti koje vam pružaju konferencije i platforme poput ove na kojoj sam bila predavač!

Pored Ene, na konferenciji Coca-Cola podrška mladima govorili su i poznati preduzetnici i influenseri – popularni di-džej, model i pijanistkinja Lea Davogić, Nikola Radojčić, jedan od osnivača brenda Dechkotzar, Andrijana Vešović, poznatija kao Zombijana i Vladimir Vulić, konsultant u oblasti digitalne transformacije. Oni su mladima preneli svoja iskustva i izazove sa kojima su se susretali tokom svog razvojnog puta i ohrabrili ih da započnu svoju karijeru u vremenu nove realnosti.

Platforma Coca-Cola podrška mladima mesto je gde mladi kroz edukativne vebinare, inspirativne predavače, a potom i mentorstva menadžera kompanije Coca-Cola HBC, mogu da se upoznaju sa primerima dobre prakse, dobiju smernice i praktična znanja, kako bi započeli sopstveni biznis ili gradili karijeru na tržištu rada. Pored učenja na platformi, mladi će imati mogućnost i učestvovanja u sesijama sa mentorima, tj. menadžerima iz kompanije.

Ukoliko ste propustili nedavno održanu konferenciju, materijal je dostupan na sledećoj platformi

CC vizual 1 e1601997526329 Ena Luna za WANNABE Magazine: Verujte u sebe, budite dosledni i autentični!

 

Comments