Koliko god da mi smeta ovo promenljivo jesenje vreme, jednu stvar ne mogu da poreknem – “zlatna jesen” mi neverovatno prija upravo zbog raznovrsnog voća i povrća dostupnog u ovo doba godine. Sigurna sam da će sada mnogi od vas reći: “Da, ali raznovrno voće i povrće dostupnije nam je tokom leta”. Sa tim moram da se složim, iako ću dodati da u ovom periodu mnogi od nas veliku zahvalnost duguju upravo voću bogatom vitaminom C, kao što je to slučaj sa limunom, mandarinama, pomorandžama i grejpom, ali i drugim slatkim plodovima, poput jabuka i grožđa.

Svi smo svedoci brojnih prehlada i virusa koji vladaju u ovo doba godine. Ni ja nisam ostala imuna na njih, pa zato tražim najefikasnije načine da ih se što pre otarasim. Najveći saveznik u tom mom nastojanju upravo su – ceđeni sokovi. Međutim, ne biram samo voćne ceđene sokove, već u svoje omiljene mikseve ubacim i po koju vrstu povrća, poput šargarepe. Tako dobijem pravu energetsku i vitaminsku bombu koja mi ulepša i najtmurniji dan!

Zašto su ceđeni sokovi toliko zdravi? Pre svega, zbog toga što možete praviti kombinacije voća i povrća koje su vama omiljene, a da pritom u svoj organizam ne unosite nikakve aditive i dodatni šećer, kao što je to slučaj sa kupljenim sokovima.

Sokovnik 2 Energetska bomba bez koje ne mogu da zamislim dan! (BLOG)

Odlična su preventiva za zaštitu od prehlade i virusa, jer jačaju imunitet i daju vam neophodnu energiju u toku dana. Ja, na primer, ceđene sokove pijem i kada sam prehlađena, jer me okrepe, pomognu mi da lakše dišem i daju mi preko potrebnu vitalnost.

Odlični su i ukoliko pazite na ishranu. Ne kažem da treba da živite na ceđenom soku ceo dan, ali vam oni mogu biti odlična zamena za užinu. Ukoliko ih pravite kod kuće, te ubacite više različitih namirnica, dobićete kašastu smesu koja će vas zasititi i biti odlična zamena za standardnu užinu.

Sokovnik 3 Energetska bomba bez koje ne mogu da zamislim dan! (BLOG)
Comments