Do sada si verovatno više puta čula za novi #selfie pod nazivom #shelfie – u jednom periodu Instagram je bio prepun fotografija polica iz najrazličitijih delova kuća i stanova i svi su se utrkivali da imaju bolju, originalniju i zanimljiviju postavku. Za ljubitelje priča o enterijeru i one koji posvećuju pažnju svakom detalju u svom domu, #shelfie je postao jedan od najomiljenijih i najlakših načina da izraze svoju kreativnost. I zaista, police su definitivno najednostavniji način da osvežiš izgled svojih praznih zidova i celokupne prostorije generalno, a zahvaljujući svojoj sposobnosti transofrmacije, za tili čas dobijaš ukras koji će svi primetiti.

Police mogu da budu sve što ti zamisliš, a najpre čuvari tvojih najdražih uspomena i sitnica. A kako bi sve to izgledalo kako treba, ni premalo, ni previše, u nastavku ti otkrivamo nekoliko saveta za stilizovanje tvojih novih omiljenih kutaka u kući.

Počni od knjiga

Naravno, police i knjige su provereni spoj koji uvek izgleda dobro! Odaberi svoje najomiljenije knjige (idealno neke sa lepom koricom koje se uz to još i slažu kako bi postigla taj dekorativni momenat) i položi ih horizontalno – nešto drugačije u odnosu na ono što smo navikli. Ukoliko na policama želiš samo knjige, onda ih možeš organizovati kako god ti se dopada, horizontalno ili vertikalno, a možeš ih organizovati i po bojama.

Dodaj umetnine

Pod “umetnine” mislimo na fotografije, slike, razne ukrase koji donose taj umetnički vajb i koji prosto opisuju tebe onakvu kakva jesi, tvoj ukus, stil, način razmišljanja… Zapamti da umetnine ne moraju da zauzimaju centralno mesto na polici, niti pak njene krajeve – možeš ih staviti i na ili ispred nekih drugih predmeta kako bi postigla slojevitost i određenu kompoziciju.

Comments