Kovrdžava kosa zahteva mnogo strpljenja

Ako želite kovrdže tako lepe da izgledaju kao da ste tek izašli iz frizerskog salona, moraćete joj posvetiti mnogo pažnje. Najpre, moramo napomenuti da je ova kosa prilično suva i da je i skalp suv. Zato morate koristiti šampone i pakovanja koja će vašu kosu hidrirati. Hidratacija je najbitniji deo nege i uvek, ali uvek izbegavajte šampone koji u svom sastavu imaju sulfate.

Za oblikovanje kovrdži će vam biti neophodno da svaki pramen češljate razdvojeno. Preporučujemo vam da koristite proređenu četku sa zupcima. Češljajte kosu temeljno samo dok je mokra, pramen po pramen i onda ga zgužvajte i stavite ulje i kremu za kovrdžanje kose koji odgovara vašem tipu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@nevenagicevic је поделио/ла објаву

Nemojte koristiti običan peškir

Peškir je neprijatelj kovrdži, umesto njega koristite staru pamučnu majicu koju ćete vezati oko glave. Očešljate kosu, uvijte svaki pramen zasebno, nanesite preparate i zamotajte je u pamučnu majicu i ostavite je tako zgužvanu oko sat vremena. Nakon toga kosu sušite fenom sa difuzerom na slaboj ili srednje slaboj jačini i manjoj toploti.

Kapica za spavanje

Jedan od najvećih problema prilikom održavanja kovrdžica jeste što se isprave u toku noći, a ne preporučuje se da ih ponovo nakvasite i oblikujete jer će ih to dodatno osušiti. Pravo rešenje je da kosu držite zgužvanu u pamučnoj, svilenoj ili satenskoj kapici koja će vam biti na glavi celu noć. Ujutro ćete se probuditi sa istim intezitetom kovrdža kakva je bila na dan pranja. Potrebno je samo blago je raščešljati, uviti nekoliko ispravljenih pramenova, naneti ulje za kovrdžanje i spremne ste za novi dan.

Naslovna fotografija: instagram.com/tara_bohm

Jovana Petković

Comments