Već neko vreme ti se ništa ne dešava, a kad se nešto desi, završi se skoro isto kao i ono što se (odavno) pre toga desilo – pitaš se šta nije u redu s tobom, zašto ne možeš da nađeš ljubav, šta ti fali? Ukoliko ne želiš utehu i uveravanje da samo još nisi srela onog pravog, već si zaista rešena da sagledaš svoje obrasce i raskrstiš sa njima, možda će ti ovaj spisak uobičajenih emotivnih “kvarova” biti od koristi.

Tvoje potrebe su preplavljujuće

Nedostaje ti centar u sebi, u sopstvenom životu i veruješ da ti zapravo nedostaje muškarac, oko koga možeš da ispleteš svoj život. Tu vrstu “potrebitosti” muškarci doživljavaju kao zavisnost i ne žele da preuzmu toliku odgovornost, da nečija sreća i dobrobit zavise od njih. Muškarcu ne treba da bude centar nečijeg sveta, da ispunjava nečiju prazninu, već da bude prihvaćen, cenjen i voljen onakav kakav je.

Šta možeš da uradiš

Radi na sebi, razreši svoj nedostatak samopoštovanja i uverenje da nisi dovoljna sama sebi, odnosno, da ne zaslužuješ ljubav. Ljubav je lekovita, ali samo kada je pronađeš u sebi, za sebe. Tada možeš i drugu osobu da doživiš kao odvojen svet i da sa njom gradiš odnos i suživot, sa ljubavlju, bez zavisnosti.

Imaš suviše uslova

Muškarac koga možeš da prihvatiš, treba da ispuni gomilu uslova – od fizičkog izgleda, preko interesovanja i vrednosti, do materijalnog statusa. Ne želiš da prihvatiš manje, nego ono što zamišljaš. Ali, to nije realno. Niko se ne uklapa u tvoje standarde, jer su muškarci realni, a ne izmišljeni prinčevi.

Šta možeš da uradiš

Daj šansu nekome ko ispunjava osnovne kriterijume – pronađi šta je ono što ti je najvažnije. Ako je čovek dobar, pošten, privržen, pametan, onda ne mora da bude tvoj tip – ne mora da bude ni naročito zgodan, ni uspešan, ni bogat. Dovljno je da onim što jeste unosi bogatstvo u tvoj svet, u tvoj unutrašnji život. Fokusiraj se na prave vrednosti.

Comments