Internacionalni EBEC Balkan tim u saradnji sa Lokalnom Best Grupom Sofija organizuje inženjersko takmičenje studenata Evrope na kome će učestvovati studenti iz : Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske. Takmičari će se na regionalnom takmičenju EBEC Balkan kvalifikovati za finalno takmičenje na Evropskom nivou, koje se održava 1-8. avgusta u Varšavi. Svi učesnici regionalnog takmičenja EBEC Balkan su pobednici Lokalnih inženjerskih takmičenja (EBEC Local) u: Beogradu i Nišu ( Srbija), Skoplju ( Makedonija), Mostaru ( Bosna i Hercegovina) , Podgorici ( Crna Gora) i Sofiji (Bugarska). Na finalu u Varšavi svi pobednici regionalnog takmičenja će se takmičiti za titulu najboljeg inženjera u Evropi 2013. godine.

U beogradskim timovima su studenti FON-a, Mašinskog, Elektrotehničkog, Tehnološko-Metalurškog i Fizičkog fakulteta, a u timovima iz Niša studenti Elektronskog i Mašinskog fakulteta. Pored svečanog otvaranja predstavnici kompanija će imati svoje predstavljanje.

417391 160871217403959 815775185 n Evropsko BEST Inženjersko regionalno takmičenje

Samo takmičenje zauzima najznačajniji deo događaja – timovi od po četiri studenta takmičiće se u dve kategorije - Case Study i Tim Dizajn

Dok Case Study zahteva od studenata da misle kao lideri kompanije rešavajući realne probleme u teoriji, druga kategorija Tim Dizajn im daje mogućnost da pokažu spretnost – moraće da naprave model sprave koji funkcioniše u realnosti. Obe kategorije testiraju inženjerski način razmišljanja i kreativnost, takođe timovi će morati da pokažu timski rad i komunikaciju da bi uspeli da savladaju zadatke i ostvare uspeh.

Događaj je podržan od strane: Energoprojekt, Hemofarm fondacija, Asseco i Tehničkog Univerziteta u Sofiji.

Comments