Džek Mekolo (Jack McCollough) i Lazaro Ernandez (Lazaro Hernandez) nisu ni slutili da će se njihov zajednički studentski projekt pretvoriti u jednu od najpoželjnijih modnih marki. Prema riječima uglednog “The New York Times”-a ovaj duo predstavlja iduću generaciju američkog talenta.

revija Fabrika snova: Proenza Schouler

Svaka njihova kolekcija pršti ženstvenim i otkačenim kombinacijama

Dečki su od početka shvatili da je za uspjeh i ostvarenje njihove vizije ključno izgraditi identitet, odjeću koja će odisati njihovim potpisom. Usmjerili su svoju kreativnost na izradu zavodljivih korzeta, blejzera koji savršeno pristaju, priklonili se trendu color blockinga. Ukratko odlučili su poduzeti sve kako bi žene noseći njihovu odjeću bile primijećene u masi i izazivale oduševljenje svojom pojavom. Nije dugo trebalo da njihov talent bude prepoznat i da ih prigrle sve poznate ljubiteljice mode i slavni koji se nalaze na listama najbolje odjevenih, poput primjerice Kloi Sevinji (Chloe Sevigny). U svom radu na najbolji način kombiniraju prošlost i budućnost – njihova odjeća ima prizvuk nekih minulih vremena, ali za njenu izradu koriste lasersku i druge nove tehnologije. Pobjednički spoj tradicionalizma i futurizma je ono zbog čega se svi vraćaju po još.

slavni Fabrika snova: Proenza Schouler

Slavni obožavaju njihove torbe

Bilo bi neoprostivo ne spomenuti 2008. godinu i kreaciju koja ih je definitivno potvrdila kao predvodnike modne budućnosti. Riječ je o popularnoj torbi jednostavnog naziva PS1. Torba je klasičan satchel model koji je ubrzo postao nezaobilazan dio garderobe sestara Olsen (Mary-Kate, Ashley Olsen), Eme Roberts (Emma Roberts), Dakote Fening (Dakota Fanning), Lejton Mister (Leighton Meester) i brojnih drugih protagonistica street stylea.

PS1 Fabrika snova: Proenza Schouler

Sa PS1 torbom nećete pogriješiti u kojoj god boji da je odaberete

Zanimljivost vezana uz nastanak imena ove modne marke – originalno je trebala biti nazvana po prezimenima dvojice kreatora. Ipak, zaključili su kako to nije dovoljno zvučno i glamurozno pa su je nazvali po djevojačkim prezimenima svojih majki. Danas dečki priznaju kako bi razmislili o nekom drugom imenu, da su na početku karijere, zbog dosta nezgrapnih slova.


Dina Zupčić voli crnu boju više od bijele, pisanu riječ više od izgovorene. Grozi se zime i hladnoće, obožava ljeto i sunce. Za sreću joj je potrebna čokolada i dragi ljudi, a slobodno vrijeme najradije provodi u vremenski neograničenom ispijanju kave i vođenju bloga leeloo’s store.

Comments