“Vogue” i u Holandiji?

Iako ne postoji nikakav zvaničan podatak, šuška se da će Holandija konačno dobiti “Vogue” na maternjem jeziku! Urednica časopisa “Glamour”, Karen Sverink (Karen Swerink) kao i Lara Stoun (Lara Stone) pominju se kao moguće urednice. No, ovde postoji jedno za nas važnije pitanje: ako jedna Holandija još uvek nema “Vogue”, da li će Srbija ikada biti i na spisku da ga dobije?

Slika 13 Modni zalogaji: Sladoledi, seksualni manijaci i Isabel Marant

Jadna li je zemlja koja nema "Vogue" na maternjem jeziku.

Sladoled – novi modni imperativ

Najlepši sladoled na svetu, Ben&Jerry’s (koji, avaj, takođe nemamo u Srbiji!) dobio je angažman u sasvim novom svetlu – spajanje sladoleda i mode. Naime, ideja je pravljenje sladoleda koji su inspirisani modom, uticajnim ljudima iz sveta mode i dizajnerima. Na ideju je došla kompanija Racked International, koja iz zezanja želi da pravi lažne B&J ukuse. Prvi ukus dobio je ime Banana Wintour, pogađate već po kome. I ovde nije kraj. Organizovano je takmičenje na Tviteru, gde su se dokoni ljudi nadmetali u smišljanju imena. Neka od njih su: Hugo Bosston Cream Pie, Dulce & Banana a naš favorit je Dior and Galliano Split. Ironija. Morate je voleti.

Slika 22 Modni zalogaji: Sladoledi, seksualni manijaci i Isabel Marant

Sladoled inspirisan Anom bi nas verovatno ubio.

Kavalija drma staračka kriza?

Dragi nam Roberto Kavali (Roberto Cavalli) pre nekoliko dana je otvorio svoju prvu radnju u Tokiju. Tom prilikom, dao je intervju u kome je rekao da se i sa 70 godina oseća jako mlado i računa da će živeti još 50 (!) godina. U tih pola veka, koliko mu je ostalo, planira da seksualno opšti približno 15,000 puta, odnosno 300 puta godišnje. Imajući u vidu da je moj deda negde njegovih godina, nadajmo se da mu išijas  neće pokvariti osvajačke pohode na krevete žena. Da, žena, jer kako kaže, u njegovom svetu, svetu mode, on je jedini strejt muškarac.

Slika 32 Modni zalogaji: Sladoledi, seksualni manijaci i Isabel Marant

Pazi kičmu, deko!

Bejlija smaraju sezone!

Kreativni urednik kuće Burberry, Kristijan Bejli (Christian Bailey) javno je izjavio da misli da su modne sezone i revije uslovljene vremenskom prognozom – besmislene! Takođe je rekao da revija mora imati poentu, stav, tačku gledišta, kao i da mora da prenese poruku posmatračima, ali i da mora postojati aspekt “transsezona“. Šta je pod ovim mislio, ne znam, no znam da svakako u decembru neću kupovati kupaći, niti u avgustu vunene čarape!

Slika 42 Modni zalogaji: Sladoledi, seksualni manijaci i Isabel Marant

Ništa strašno, samo se malo istripovao. Vratiće se u normalu. Valjda?

Isabel ponovo jaše!

Jedna od najgenijalnijih žena u svetu mode, Isabel Maran (Isabel Marant) ponovo olakšava živote ljubiteljima mode. Nakon što je napravila savršeno udobne i naizgled sportske patike, koje u sebi kriju štiklu, osmislila je spoj trenerke, hipi boja i ženstvene haljine. Sve to za one devojke koje žele da budu divno obučene i kada trče. Ovaj spoj nije ništa novo, niti neobično. Mi samo htedosmo da vas podsetimo koliko volite ovu ženu!

Slika 51 Modni zalogaji: Sladoledi, seksualni manijaci i Isabel Marant

Haj’mo, pravac na trčanje!


Alitria Silva – Mala. Riđokosa. Psuje. Tvrdoglava je. Venama joj teku kofein i sladoled, a izdiše nikotin. Želi da penzioniše Anu Vintur. U svom ormanu želi Birkinku, Lagerfeldove kreacije i barem pola ormana Viktorije Bekam. U slobodno vreme kafeniše, izučava klasične nauke i starogrčki jezik, čita, piše poeziju, biva opsednuta Britanijom i pati za Hari Poter sagom. Facebook joj je na latinskom. Sanja da se uda za Gregorija Hausa.

Comments