Kada ljubav prema modi preraste u opsesiju, nastane blog pod nazivom “The Scent of Obsession”. Autorka ovog stilski savršeno upakovanog dnevnika je dvadesetšestogodišnja Nikoleta Ređo (Nicoletta Reggio). Sjajne odevne kombinacije kojima oduševljava čitaoce, kao i način na koji ih nosi, svrstavaju ovakav stil u kategoriju sofisticiranih. Primetićete da su njen zaštitni znak fenomenalni kaputi, jakne i blejzeri, a od modnih detalja šeširi, tašne i visoke potpetice. Kako bi približila svoje viđenje mode rekla je: “Manje je više (less is more) i nema potrebe nositi lampu na glavi da biste sijali. Stil je stav, emocija, ono što predstavljate kada uđete u neku prostoriju, nešto poput tona glasa koji ispuštate dok komunicirate”.

136 Fashion blogs: Koračajući ulicama Italije

Nicoletta Reggio & scentofobsession.com

235 Fashion blogs: Koračajući ulicama Italije

Nikoleta nosi Cloè Marcie torbu od 1,150 €

335 Fashion blogs: Koračajući ulicama Italije

Klasično, elegantno i atraktivno

Irene Kolci (Irene Colzi), vas vodi kroz zanimljiv blog “Irene’s Closet”. Pokrenula ga je 2009. godine i kaže da je od samog početka beležio izuzetan uspeh. Ova dvadesetčetvorogodišnja Italijanka, diplomirala je ekonomiju i finansije, bavi se pisanjem za nekoliko italijanskih magazina, a takođe je i glavna urednica Bigodino portala. Dvogodišnje iskustvo uređivanja modnog bloga, donelo joj je saradnje sa mnogim italijanskim brendovima, magazinima i onlajn prodavnicama odeće. Odlične fotografije sa ulica Firence, Milana, Njujorka, stil kojim vladaju žive boje, fantastičan odabir kaputa i visokih potpetica, dovoljni su razlozi da svakodnevno zavirite u Irenin garderober.

425 Fashion blogs: Koračajući ulicama Italije

Irene Colzi & ireneccloset.com

522 Fashion blogs: Koračajući ulicama Italije

Šarmantna Irene

620 Fashion blogs: Koračajući ulicama Italije

Jesenja kombinacija boja sa akcentom na modnim detaljima

“The Fashion Fruit” je bogata modna riznica slasnih outfit-a i fotografija koje stižu pravo sa ulica Milana. Njegova autorka, Veronika Feraro (Veronica Ferraro) je dvadesetčetvorogodišnja studentkinja, zaljubljenica u modu i istinski hedonista. Blog je pokrenula u januaru 2010. godine, a za ovako kratko vreme može se pohvaliti zavidnim brojem čitalaca koji danas premašuje čak 12,000. Poseban utisak putovanja njenim modnim carstvom ostavljaju svakodnevne odevne kombinacije, modni putopisi i saradnje koje je ostvarila. S obzirom da pomno prati modne trendove, daće vam odličan savet kako da na najbolji način iznesete one koji su aktuelni.

713 Fashion blogs: Koračajući ulicama Italije

Veronica Ferraro & thefashionfruit.com

85 Fashion blogs: Koračajući ulicama Italije

Zvezdani print – apsolutni hit ove sezone

94 Fashion blogs: Koračajući ulicama Italije

Magično plavi aksesoari i neprevaziđena Céline torba

Eliza Taviti (Elisa Taviti) uređuje blog “My Fantabulous World”. Sa preko pola miliona poseta i dve godine postojanja, pozicionirala je svoj modni dnevnik na vrh liste posećenijih. Stil ove interesantne studentkinje obiluje smelim odevnim kombinacijama, savršenim odabirom cipela i uvek odličnim aksesoarima. Ona će vas ubediti da možete izgledati vrlo elegantno uz maskirne detalje karakteristične za vojnički stil (milistary style). Predstavljajući svoju viziju mode, poziva vas na eksperimentisanje istom i uživanje u slatkim čarima modnog sveta.

104 Fashion blogs: Koračajući ulicama Italije

Elisa Taviti & myfantabulousworld.com

1112 Fashion blogs: Koračajući ulicama Italije

Atraktivna Eliza u Prada cipelama

1210 Fashion blogs: Koračajući ulicama Italije

Upadljiva kombinacija sa H&M zlatnim pantalonama


Marina Marry – studentkinja industrijskog inženjerstva i menadžmenta, zaljubljenik u fotografiju, zvuk saksofona i ukus Tiramisu torte. Nepopravljivi sanjar, hedonista i ponosni vlasnik kreativne džungle “Imagine, Create, Enjoy”. Omiljeni citat:“Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world.”

Comments