Dragi moji, današnja lekcija je u skladu nadolazećih sunčanih zraka. Ne znam kako vi, ali ja čim se probudim ne podnosim svijetlost i treba mi par minuta do pola sata da se moje oči naviknu na svijetlost. Nekada su mi sunčane naočare modni detalj, a nekad (u manje slučajeva) ih nosim iz zdravstvenih razloga. Kada je u pitanju biranje pravih sunčanica za ljetnu sezonu glavni savjet je da ne budete stipse i da makar na tome ne štedite. Nikad nije previše novaca za kvalitetne naočare, jer realno gledajući nećete ih nositi samo jedne sezone nego i narednih. Naravno sada dolazi ona stavka da ste smotani i često ih izgubite, slomite ili sjednete na njih. Ako je tako onda uvijek ima nekih usputnih trgovinica gdje možete jako kvalitetne naočare naći za male parice, u slučaju da ih uništite ili izgubite neće vas puno koštati da nabavite sebi nove. Ja sam na primjer taj tip koji gubi naočare, ali sam opet riskirao i kupio si kvalitetnije, markirane naočare i dan danas ih imam i čuvam ih kao oči u glavi. Naravno u mojoj kolekciji naočara ima i onih jeftinih što sa placa, što sa dobrog starog ebay-a. Molim vas one stare techno-rave naočare bacite u smeće, isto kao i naočare na čijim okvirima su čisto onako seljački ispisani brendovi poput Armanija, Dolče i Gabane (naravno fejk)… Mislim nosite takve naočare, ali ih onda lijepo iskombinirajte uz Nike Air Max i šuškavu trenerku, a nikako zaboraviti nekakvu kajlu da viri iz majice.

25444 103022629731200 100000703913137 84409 3667235 n Fashion by DinoBoy: Bilo kuda naočare svuda!

Nikada nećete pogriješiti sa najboljim Ray Ban aviator naočarama, ponovno su i uvijek će biti IN. Meni su na primjer hit aviatorice sa mentalizer staklima i našao sam ih po vrlo pristupačnoj cijeni. Također, više godina su hit i Ray Ban “Wayfarer” naočare koje se mogu naći i u raznim bojama, sa raznim okvirima i djeluju vrlo zanimljivo i vintage (iako nadam se da ih svi već imate). Postoje i ona naočare koje spadaju u cool grupu i vuku na svemirske, a nije ih loše iskombinirati uz ljetni outfit. Tako su se meni jako dopale Gucci naočare sa zanimljivim okvirima.

yves saint laurent sunglasses scarf 1024x680 Fashion by DinoBoy: Bilo kuda naočare svuda!

Današnji izbor sunčanih naočara je ogroman i za svakog ima po nešto, a vi sebi uzmite jedne s kojima ćete imati lijepši pogled na svijet i s kojima ćete ući u svoj modni svijet. Take care.

ray ban wayfarer Fashion by DinoBoy: Bilo kuda naočare svuda!

sunglasses b Fashion by DinoBoy: Bilo kuda naočare svuda!

louis vuitton z0329u men s fashion sunglasses 2011 new fd357 Fashion by DinoBoy: Bilo kuda naočare svuda!

2011 gucci men women sunglasses glasses 6 color a 3022 02ad7 Fashion by DinoBoy: Bilo kuda naočare svuda!

S 1298078650351 Fashion by DinoBoy: Bilo kuda naočare svuda!


Dino Kalember je ponosni vlasnik modne kolumne i bloga DinoBoy, budući stilista ili urednik modnog časopisa. Moda nije sve što se nosi, to je njegov život.

Comments