Šorts ili njegova duža varijanta, bermude, uglavnom nisu opšteprihvaćeni u muškom oblačenju kada su u pitanju poslovni dress code, državne institucije i svečane prilike. Ipak, to ne znači da treba potpuno da ih se odreknete. Kada naiđu velike vrućine svaki komad tkanine je višak pa iskoristite svaki slobodan i nekonvencionalan trenutak za nošenje kratkih pantalonica. A možda, ako ih dobro uklopite i umete da ih ponesete, prođete dobro i tamo gde su prećutno zabranjene.

SVEDENOST I ELEGANCIJA

Uz kratki sitnokarirani šorts  izaberite jednostavnu belu košulju podvrnutih rukava. Bele perforirane elegantne cipele i teget ešarpa dovoljan su aksesoar za ovu laganu letnju kombinaciju, idealnu za popodne u letnjoj bašti nekog kafića.

kosulja1 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!

marama1 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!

sorts1 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!

cipele1 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!

SAFARI

Safari je večita inspiracija letnjih kolekcija. Široki i nabrani maslinastozeleni šorts odlično ide uz jednostavnu majicu u boji peska i sandale rimljanke u sličnom tonu. Perftektan detalj je “domorodačka” ogrlica i slameni šešir.

majica2 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!

lanac2 802x1024 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!

sorts2 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!

sandale2 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!

sesir2 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!

COLOR-BLOCKING

Ovaj veliki letnji hit trend još uvek ne možete zaboraviti, a leto je godišnje doba koje dozvoljava mnogo više igre i zabave kroz odeću. Toxic zelene drop crotch bermude uz jarko ljubičastu majicu pa na sve to žute mokasine? Može, jer to je color blocking. Jednostavan detalj poput narukvice od raznobojnih perlica je i više nego dovoljan.

majica3 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!

narukvica3 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!sorts3 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!

cipele3 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!

FUTURIZAM

Šorts boje meda ovde je samo dopuna neobičnom outfitu čiji je nosilac majica sa nesvakidašnjim detaljem. Platnene espadrile na pertlanje idealno idu uz ovu koloristički blagu ali opet vrlo upečatljivu kombinaciju, a od aksesoara tu su okrugle naočare i platneni ranac koji po boji odgovara šortsu.

majica4 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!

naocare4 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!

sorts4 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!

torba4 802x1024 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!

cipele4 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!KARIRANO

Karirane bermude već nekoliko sezona su modni imerativ i većina muškaraca ih rado nosi. Ovaj put ih uklopite uz ljubičastu majicu sa “rolka” detaljem i ljubičastim sportskim patikama.

majica5 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!

sorts5 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!

cipele5 Fashion moMENts: Leto se ne predaje!


Marko Obradović je student Fakulteta za kulturu i medije. Voli da provodi vreme sa kvalitetnim i neobičnim ljudima, ali i sam sa svojim hobijima – ples, fitnes, psihologija, parapsihologija, geografija, hortikultura… Najviše prezire laž, licemerje i nepravdu. Samo kreativan dan je ostvaren dan – parola je kojom se vodi kroz život.

Comments