Sezonske rasprodaje uveliko ulaze u samo finale i ako do sad niste sebe počastili nečim iz letnjih kolekcija koje su na izmaku, sad je pravo vreme da to učinite jer su cene nikad manje. Još više ćete uštedeti ako kupite neki komad iz prošlih zimskih kolekcija, koji se mogu nabaviti za neverovatno male pare. Papir i olovku u ruke i napravite spisak onoga što nikako ne smete da propustite da kupite. Ovaj spisak sigurno vam može olakšati posao.

1. Duboke čizme – Iako u ovom trenutku zima deluje vekovima daleko, dok se okrenemo prve pahulje provejavaće iznad nas. Investirati sada u dobre čizme više je nego pametno. Crne ili zagasito braon, od kože ako ih planirate za vlažno zimsko vreme. Nešto svetlije i od prevrnute kože ako ih želite za suve i hladne dane. Najbolja dubina je do polovine listova. Cene prošlogodišnjih modela se kreću od 2,990 RSD do 4,500 RSD, dok su one iz novih kolekcija od 12,000 do 16,000 dinara u prosečnim radnjama, pa je ušteda ogromna.
cizma11 Fashion moMENts: SALES must have list
cizma 21 Fashion moMENts: SALES must have list
2. Mantil – Mantil je već nekoliko sezona apsolutni must have i ne možete biti dobro obučeni ako ga nemate u svom plakaru. Ukoliko uspete da nađete svoj broj, možete ga kupiti vec za 3,500 RSD. Birajte nijanse peska, bele kafe ili tamno sive.
mantil 1 Fashion moMENts: SALES must have list
mantil 2 Fashion moMENts: SALES must have list
3. Espadrile – Ako već niste uspeli da ovog leta priuštite nekoliko pari, ne brinite, espadrile će se nositi i sledećeg. Veliki izbor modela još se može naći u prodavnicama, od onih na prugice i kockice do onih u fluoroscentnim bojama. Mogu se kupiti vć za neverovatnih 990 RSD, pa što da ih skupo plaćate sledećeg leta, kad se već sad možete obezbediti za male pare.
espadrile11 Fashion moMENts: SALES must have list
espadrile3 Fashion moMENts: SALES must have list
espadrile21 Fashion moMENts: SALES must have list4. Coloured Jeans – Jedan od najvećih hitova odlazeće sezone su farmerke u jarkim bojama, pre svega crvenoj, žutoj ili tirkizno plavoj, a u prodavnicama su se već pojavili i jesenji upadljivo obojeni modeli po bar trostruko većim cenama. Priuštite sebi jedan par i spremni ste i za nadolazeće trendove a sigurno i za sledeće leto. Cena im je od 1,500 do 2,400 RSD.
j1 Fashion moMENts: SALES must have list
j2 Fashion moMENts: SALES must have list
j3 Fashion moMENts: SALES must have list
j4 Fashion moMENts: SALES must have list
5. Džemperi – U prodavnicama je veliki izbor tanjih, ali i onih debelih vunenih džempera i kardigana iz prethodne zimske sezone a cene im se kreću od 1,200 do 1,900 RSD. Dovoljno ubedljivo da kupite bar jedan koji će vam uskoro zatrebati.
dyemper1 Fashion moMENts: SALES must have list
dyemper 2 Fashion moMENts: SALES must have list
6. Sako – Bilo da se radi o elegantnom strukiranom sakou ili neformalnom blejzeru sa džepovima i epoletama, možete ih u ovom finalu rasprodaja naći već za 4,000 RSD, dok im se regularna cena penje i do 16,000 dinara, te pronađite za sebe model koji ide uđ vaš stil i koji ćete tokom čitave jeseni moći da kombinujete uz ostatak garderobe.
sako 1 Fashion moMENts: SALES must have list
sako 2 Fashion moMENts: SALES must have list
7. Šuškavci – Tanke jaknice koje su bile imperativ ovog proleća vraćaju se na scenu i sada. Nove kolekcije su ih pune, ali ako požurite naćićete i prolećne modele već za 1,900RSD.
suskavac Fashion moMENts: SALES must have list
8. Bermude – Kao i sa espadrilama, zašto da čekate sledeće leto i nove skupe modele kad se već sad možete počastiti nekim za svega 700 RSD. Moderne su kratke pantalonice sa falticama ili bermude u šarenim tropskim dezenima.
bermude11 Fashion moMENts: SALES must have list
bermude31 Fashion moMENts: SALES must have list
9. Farmerke – Pravo vreme za kupovinu dobrih klasičnih farmerki je svako vreme. Veliki izbor modela iz letnje i prošle zimske kolekcije po ceni od 1200 do 1,900 RSD stavlja ih “pod obavezno” za kupiti.
1594898 Fashion moMENts: SALES must have list
10. Sunčane naočare – Iako se naočare nose cele godine, mnogi smatraju da je to letnji asesoar, tako da su u toku i velika sniženja sunčanih naočara, koje se mogu kupiti od 300 RSD u onim manje pozntim radnjama do nekoliko hiljada dinara za one modele koji regularno koštaju i 30,000RSD.
tom ford james bond sunglasses Fashion moMENts: SALES must have list

Marko Obradović je student Fakulteta za kulturu i medije. Voli da provodi vreme sa kvalitetnim i neobičnim ljudima, ali i sam sa svojim hobijima – ples, fitnes, psihologija, parapsihologija, geografija, hortikultura… Najviše prezire laž, licemerje i nepravdu. Samo kreativan dan je ostvaren dan – parola je kojom se vodi kroz život.

Comments