U svetu gde žive boje, najrazličitiji dezeni, simetrični i asimetrični oblici, krupni i sitni detalji, dolazi do formiranja svojevrsnih modnih trendova. Svi oni iz godine u godinu trpe određene modifikacije zbog čega, kad god nam zakucaju na vrata, dočekamo ih sa ogromnim osmehom. Uvek osveženi, interesantni i atraktivni. Međutim, izdvojila bih nekoliko meni omiljenih koji su aktuelni i neke koji će to uvek biti bez obzira šta kaže komšinica iz zgrade pored koja me uvek na ulici tako suptilno odmeri.

Prvi na listi je retro stil začinjen veoma popularnim “neon trendom“. Kada govorimo o retro stilu mislimo na nekoliko decenija unazad (od pedesetih do sedamdesetih godina). Kao predstavnika ovog stila, izdvojila sam capri pantalone. Izaberite one koje vam najviše prijaju, od ekstremno širokih do izuzetno uskih – stoje svima.

Ukoliko volite da skrenete pažnju na sebe, taj efekat ćete sigurno postići odabirom neke boje iz neon palete. I da, ne zaboravite da ukrasite vrat ešarpom ili ovakvom modernom ogrlicom koju čak možete napraviti same uz pomoć sjajnih DIY projekata.

retro neon Fashion tips by Marry

Color block trend je definitivno obeležio proleće 2011. Sa oduševljenjem smo prihvatile igru boja kod koje je osnovno pravilo da – nema pravila! Kombinujte jarke boje onako kako vam se dopada, a ukoliko ste malo sramežljivije, pomenutom odabiru priključite neku neutralnu. Ovaj trend uglavnom preživi jednu sezonu, a već sledeće pada u zaborav. Moja preporuka je da, ukoliko niste ekstremno debelog novčanika, ne odvajate prevelike količine novca za krupnije komade kao što su torba ili cipele.

color block Fashion tips by Marry

Prelazimo na nešto sasvim drugačije. Neverovatno interesantan Boyish look, ali u mojoj interpretaciji. Ravne cipele, šešir, dve boje koje mi nikada neće dosaditi, malo srebrnih detalja da na pravi način upotpune doživljaj i naravno, leptir mašna ili kravata oko vrata. Emma Watson je u reklami za Lancôme ovaj stil odlično prezentovala.

boyish look Fashion tips by Marry

Pažnju modnih sladokusaca okupira i veoma inspirativan, ležeran a opet otmen – mornarski stil. Teget, crvena, bela i bež boja tako divno plešu zajedno. Ovaj stil nemoguće je zamisliti bez prugica svih dimenzija, zlatnih dugmića i drugih aksesoara morskih motiva. Jedino sa čim još uvek pokušavam da se pomirim je  smeo tufnasto-štraftasti spoj ali za sada ga prepuštam hrabrijima.

sailor style Fashion tips by Marry

I za kraj, ta fenomenalna, večna, mala crna ili crno bela haljina. Ona vas sigurno neće izneveriti i učiniti da wow efekat izostane. Sinonim je za ženstvenost, eleganciju i glamur. Decenijama dominantna na modnoj sceni i to zaista, opravdano.

black dress1 Fashion tips by Marry

Marina Marry – studentkinja industrijskog inženjerstva i menadžmenta, zaljubljenik u fotografiju, zvuk saksofona i ukus Tiramisu torte. Nepopravljivi sanjar, hedonista i ponosni vlasnik  kreativne džungle Imagine, Create, Enjoy“. Omiljeni citat:“Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world.”

Comments