Da biste skladno uredili svoj životni prostor, po Feng Šui principima, odnosno, u balansu sa energijama prirode, evo o čemu treba da vodite računa.

Strane sveta, prirodni elementi i boje

Južna strana odgovara vatri, pa u obzir dolaze sve nijanse crvene, žute i narandžaste. To su snažne, yang boje i nijanse, koje nose mušku energiju. Ne treba ih kombinovati sa belom, ali zato su kombinacije sa zelenom odlične za produktivnost. Za detalje koristite boju drveta, jer drvo je gorivo vatre. Naravno, ne treba ceo prostor da vam titra u narandžastoj, crvenoj i žutoj, jer ne želite da raspalite vatrenu stihiju koja će se oteti kontroli. Budite umereni.

Severnoj strani sveta odgovara element vode, a to su sve nijanse plave, kao i crna boja. Ovo su yin boje, ženska energija, i ne treba ih kombinovati sa crvenom, jer voda gasi vatru, one ne sarađuju. Takođe, budite umereni sa plavom i njenim nijansama, ne želite da energija vode spere sve ostalo.

Istok i jugoistok vašeg prostora treba da budu obeleženi nijansama smeđe i zelene boje. Ovo su yang boje, koje donose rast i prosperitet, a odlično idu sa crvenom, koja povećava njihov uticaj. Takođe, uz njih pristaju i boje vode, jer voda hrani zelenilo (drvo – smeđa, biljke – zelena), koje od nje raste i napreduje.

Comments