Hot topics

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

Zapad i severozapad obeležava metal – a to su sve nijanse zlatne, srebrne i bele. Ove boje imaju moćnu yang energiju i izuzetno se dobro slažu sa bojama vode, naročito ljubičasta, kao vodena nijansa divno ide uz srebrnu i savršeno sarađuju u svom blagotvornom uticaju. Metalne boje ne treba kombinovati sa zemljanim, jer metal guši rast i razvoj prirode, pa će njihovo kombinovanje biti kontraproduktivno.

Boje zemlje odgovaraju jugozapadu i severoistoku, a to su sve nijanse oker, bež i smeđe boje. Ovo su yin boje i ne treba ih kombinovati sa bojama vode, koje su takođe yin, jer dve iste vrste energije ne idu zajedno (stvaraju haos i uzrokuju nevolje).

U kombinacijama boja nastojte da uravnotežite yang i yin boje, a ako vam je u nekom segmentu potreban podsticaj, dodajte više detalja u nekoj moćnoj yang boji.

Najpovoljnije kombinacije boja su zelena i crvena (za jug, istok, jugoistok, daju podsticaj tokom zimskih meseci); crvena i žuta za jugozapad i severoistok, žuta i metalna za zapad i severozapad, plava i metal za sever, plava i zelena za istok i jugoistok.

Nepovoljne kombinacije, koje treba izbegavati (i preurediti, ako otkrijete da ih ima u ovom rasporedu u vašem prostoru) su crvena i plava ili crvena i crna (veoma loše za južni deo), crvena i metalna (loše za zapad i severozapad), zelena i žuta (štetni uticaj u jugozapadnom i severoistočnom delu), žuta i plava (veoma loše za sever), zeleno i metalno (loše za istok i jugoistok).

Naslovna fotografija: instagram.com/aliciascardetta

Brankica Milošević

Editors choice