Zapad i severozapad obeležava metal – a to su sve nijanse zlatne, srebrne i bele. Ove boje imaju moćnu yang energiju i izuzetno se dobro slažu sa bojama vode, naročito ljubičasta, kao vodena nijansa divno ide uz srebrnu i savršeno sarađuju u svom blagotvornom uticaju. Metalne boje ne treba kombinovati sa zemljanim, jer metal guši rast i razvoj prirode, pa će njihovo kombinovanje biti kontraproduktivno.

Boje zemlje odgovaraju jugozapadu i severoistoku, a to su sve nijanse oker, bež i smeđe boje. Ovo su yin boje i ne treba ih kombinovati sa bojama vode, koje su takođe yin, jer dve iste vrste energije ne idu zajedno (stvaraju haos i uzrokuju nevolje).

U kombinacijama boja nastojte da uravnotežite yang i yin boje, a ako vam je u nekom segmentu potreban podsticaj, dodajte više detalja u nekoj moćnoj yang boji.

Najpovoljnije kombinacije boja su zelena i crvena (za jug, istok, jugoistok, daju podsticaj tokom zimskih meseci); crvena i žuta za jugozapad i severoistok, žuta i metalna za zapad i severozapad, plava i metal za sever, plava i zelena za istok i jugoistok.

Nepovoljne kombinacije, koje treba izbegavati (i preurediti, ako otkrijete da ih ima u ovom rasporedu u vašem prostoru) su crvena i plava ili crvena i crna (veoma loše za južni deo), crvena i metalna (loše za zapad i severozapad), zelena i žuta (štetni uticaj u jugozapadnom i severoistočnom delu), žuta i plava (veoma loše za sever), zeleno i metalno (loše za istok i jugoistok).

Naslovna fotografija: instagram.com/aliciascardetta

Brankica Milošević

Comments