Povodom početka nove školske godine, UŠĆE Shopping Center i portal NajboljaMamaNaSvetu.com svečano su otvorili festival za decu i tinejdžere “Počinje škola!” koji će trajati do nedelje, 30. avgusta u Ušće Shopping Centru. Ulaz za sve posetioce je besplatan.

Festival je počeo skečom “Bosiljkina škola za roditelje – u epizodi: počinje škola!”, u kom je na duhovit način dramatizovan početak školske godine u jednoj beogradskoj porodici. Glumci Nina Grahovac i Žarko Stepanov kao zbunjeni roditelji, nasmejali su okupljenu publiku prepirući se oko dilema da li prvo kupiti knjige ili odeću i kako najbolje pripremiti dete za školu. Njihove dileme rešava Bosiljka (Nađa Sekulić, obučeni trener za rad sa roditeljima) koja je na duhovit način objasnila zašto je važno prvo edukovati roditelje, kako bi dete što bezbolnije započelo novu školsku godinu.

Festival za decu i tinejdzere Pocinje skola1 Otvoren festival za decu i tinejdžere Počinje škola!

“Škola je mesto gde deca provode mnogo vremena, a ovom manifestacijom želimo da u njima probudimo entuzijazam pred početak nove školske godine i povratak u klupe učinimo zabavnim. Osim druženja, pesme i igre, deca će moći i da mnogo nauče o muzici, umetnosti, pozorištu. Nismo zaboravili ni na roditelje – oni će moći da na licu mesta dobiju savete logopeda, doktora, nutricioniste, fizioterapeta, homeopate, psihologa”, rekla je Nevena Martinović, menadžer za odnose sa javnošću i komunikacije UŠĆE Shopping Centra.

Festival za decu i tinejdzere Pocinje skola USCE SC Otvoren festival za decu i tinejdžere Počinje škola!

Nakon pozorišnog dela, tinejdžerski bend “Masterblastersi” napravio je odličnu atmosferu, a posetioci će i u narednim danima uživati u pop i rok zvucima polaznika muzičke škole “Master Blaster”. Osim toga, deci i roditeljima će na raspolaganju biti mnoštvo kreativnih i edukativnih radionica, kao i nagradnih konkursa, tokom celog dana. Deca će imati priliku da provere rast i težinu, nauče da pravilno sede u školskoj klupi, pregledaju kičmu i stopala, učestvuju u likovnom konkursu, prave origami figure, uključe se u radionicu reciklaže, isprobaju intenet školu, provežbaju engleski jezik. Za decu uzrasta do 9 godina obezbeđeno je i veliko sportsko poligonsko igralište.

Osim bogatog programa, festival “Počinje škola!” ima i humanitarni karakter jer će sve klupe i stolice koje su sastavni deo scenografije festivala biti donirane OŠ “Vuk Karadžić” u Vranju.

Comments