Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

Filmska industrija je ogromna, parametri kvaliteta preširoki, a oko nas, gledalaca, često nema jasan parameter za ono što traži. Prelazimo put od niskobudžetnih do visokobudžetnih filmova, i u svakom često nađemo nešto što nas ostavi prikovane za ekran.

Kada se radi o filmskom glamuru, prisustvo manekenki i lepotica nužno ne čine jedan film glamuroznim: ni Loren Bekol (Lauren Bacall) ni Elizabet Tejlor (Elizabeth Taylor) nisu obeležile takve filmove. Ali skoro svaki filmski klasik u kome se pojavljuju Odri Hepbern (Audrey Hepburn) ili Grejs Keli (Grace Kelly) ujedno je i modni klasik. Obe glumice imaju iskustvo u igranju baleta i imaju pravilno držanje, paze na graciozan hod i na svoj ispolirani govor. A i obe su donele promene na filmskom platnu, poboljšanje u kulturološkom smislu – Hepbern u Evropi; Keli u Americi. Ali, opet, obožavamo ih.

“Druga zemlja” (Another Country), 1984

Ah, taj neopisivi elegični stil engleske državne škole! Naborani beli komadi odeće za kriket i štraftaste svilene kravate, kaputi koji prate liniju tela i uštirkane kragne, razvučeni džemperi i tvid odela koja su nagrizli moljci. U ovom filmu čija se radnja dešava tokom tridesetih i koji je snimljen na lokacijama oko Oksford univerziteta i Altorpa, porodičnog imanju Grofa Spensera (Spencer), krojački raj za oči koji nose dečaci iz visokih slojeva društva je idilična vizija jednog mladog muškarca, da ne spominjemo da je to san Ralfa Lorena (Ralph Lauren). Takvo odelo takođe služi da obuzda i uobliči ponašanje dečaka na načine koji će ih istovremeno oplemeniti i unazaditi.

Škola je teško iskušenje, mesto koje ih sa svih strana pritiska, a prelepi Rupert Everet (Rupert Everett) igra homoseksualnog Gaja Beneta (Guy Bennett) – delimično zasnovanog na duplom agentu Gaju Bardžisu (Guy Burgess) – koji ne podnosi bilo kakva ograničenja.

another country Film i moda: “Another Country”

Krojački raj za oči koji nose dečaci iz visokih slojeva društva je idilična vizija jednog mladog muškarca


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Editors choice