Dok ne izgubimo ono što volimo nećemo shvatiti šta imamo kraj sebe. Nema veze iako ste izgubili, otvorite oči jako, širom, i vidite da li je to ono što vam znači, ako jeste, potrudite se da to isto i vratite.

“Couple retrit” je komedija u kojoj se četiri porodice nastanjuju na tropsko ostrvo samo da bi pomogle svojim prijateljima da reše probleme u braku, putem terapije, ali oni ne shvataju poentu učestvovanja u terapiji. Oni su: Dejv (Dave) sa ženom Roni (Ronnie) i dva mala dečaka, Džejson (Jason) i Sintija (Syntija), Šejn (Shane) koji ima maloletnu devojku Trudi (Trudy), dok još uvek pati za bivšom ženom Dženifer (Jennifer), Džoi (Joey) i Lusi (Lucy) sa buntovnom tinejdžerkom Lesi.

Couples Retreat Film nedelje: A kad brak nije lak

Svi na okupu

Svi imaju probleme, pa čak i oni “savršeni”, samo se o tome ne govori, zato i jeste “”savršen brak”, ali nakon dolaska na ostrvo (ni manje ni više no Bora Bora) svaki od parova uviđa u kom stadijumu je njihov brak.

A kako je uopšte došlo do ideje da svi zajedno odu na to ostrvo?

S obzirom da su Džejson (Jason) i Sintija (Syntija) u poslednje vreme zapali u krizu, rešili su da spase svoj brak odlaskom na predivno ostrvo. Plan su iskonstruisali na Power Point-u i pokazali ga svojim prijateljima. Prijatelji su isprva bili protiv sprovođenja ovog plana, ali onda su pomislili da dobar provod ne može da škodi nikome od njih. Greška u koracima.

Dva dečaka prvog para, Dejva i Sintije, ostaju sa dedom Džim Džimom u kući.

Ostrvo na koje odlaze ovi parovi deli se na Eden West i Eden East. Zapad (West) je za parove za koje važi parola “Ostanite zajedno”, dok je istok za samce i vodi se sloganom “Dođite zajedno”. Turistima sa istoka i zapada izričito je zabranjeno da se mešaju.

SLIKA 25 Film nedelje: A kad brak nije lak

Zbog ovog “raja” ustajanje i u šest ujutro!

Nakon što su im vile pokazane, oduševljeni odlaze na večeru gde diskutuju o svojim utiscima, ali to će se uskoro promeniti… Naime, njihov domaćin Piter (Peter Serafinowicz) ih obaveštava da njihova terapija počinje u šest sati ujutro, kao i to da je ona, ustvari, obavezna (u šta oni nisu bili upućeni). Ukoliko neki par odluči da se ne pojavi ujutro, to će se shvatiti kao da oni, ustvari, ne žele da poprave svoj brak i da je vreme da odu… Složili su se da, ipak, tih par sati terapije mogu da izdrže, a onda spokojno uživaju u svom odmoru (što bi svako iole pametan uradio).

Svaki par je imao svog terapeuta sa kojim je razgovarao svakoga dana, i svaki par je imao svoju boju odeće. Pomoću tih razgovora parovi (pa čak i savršeni – Dejv i Sintija) shvataju da imaju probleme.

SLIKA 34 Film nedelje: A kad brak nije lak

Dejvu i Sintiji je dodeljena ljubičasta odeća na terapiji

Tokom tih terapija susretali su se sa nekoliko predavača – Marsel (vlasnik odmarališta), Salvadore, instruktor joge koji na poprilično perverzan način pokazuje svoje načine izvođenja vežbi.

Poznato je da je mladim ljudima dosadno da idu na more, da se odmaraju, svi žele žurke i zezanje, pa tako i Trudi (Trudy). Nakon što joj je dosadila terapija u kojoj nije bilo ni pomaka sa svojim dečkom Šejnom (Shane), ona rešava da napusti ovaj deo ostrva i ode na Eden na istoku. Njen dečko Šejn (Shane) razočaran, želi da je potraži i pokuša da je vrati. Tom planu se već dugo radovao Džoi (Joey), tako da on predlaže da i on krene sa njim. Naprasno, svi kreću na istočni Eden (iako im je to izričito zabranjeno). Pomoću kanua, peške, razdvajanjem, putem opklade, i pomoću Salvadora konačno stižu na ostrvo bluda i nemorala.

slika 44 Film nedelje: A kad brak nije lak

Zbog nje su rizikovali… Trudy

Nakon što su stigli na ostrvo, parovi počinju da uviđaju šta je dobro, a šta ne, po njih. Pa tako Dejv (Dave) uviđa koliko voli svoju ženu i koliko je samo ona jedna jedina za njega, Džoi pronalazi svoju ženu Lusi sa Salvadorom kako plešu prilično izazovno, udara ga, i ples on preuzima, Sintija i Džekson dele piće i završavaju zajedno… I na kraju Šejn, sreće svoju bivšu ženu kojoj priznaje da je voli, a Trudy govori da ostane na ovom ostrvu.

Svi zajedno, dobrovoljno se vraćaju na zapadni Eden, a Marsel, nakon što je uvideo da su rešili svoje probleme, daje svakom paru po neku životinju koja ima neko posebno značenje.

Eto, zato čuvajte i cenite ono što je tu, kraj vas, jer u suprotnom ćete morati jako da se trudite da to vratite, mada ako voljenu osobu treba vraćati na Bora Bori, možda ni to nije loše.

Prelepi kadrovi Bora Bore i mnogo smeha, zar to nije dovoljno da pogledate ovaj film?


Sonja Savović za sebe kaže da se ne utapa u masu. Voli New York, žurke, momke i teretanu. Mrzi neuspehe, ali kaže da su oni samo jedna stepenica do uspeha. Ne sudite jој na prvi pogled, jer je to iskrivljena slika.

Comments