Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

Ukoliko volite filmove o mafiji, ovo je pravi izbor za vas. Pod režiserskom palicom Majka Njuela (Mike Newell), uz briljantnu glumu Džonija Depa (Johnny Depp) i Al Paćina (Al Pacino) donosimo vam nezaboravni film “Doni Brasko” (Donnie Brasco).

Inspirisan istinitom pričom o Džozefu D. Pistonu (Jozeph D. Piston), FBI agentu čiji je tajni zadatak bio razotkrivanje Bonano mafijaške porodice u Njujorku, kasnih sedamdesetih godina. Igrajući ulogu kradljivca nakita, Doni uspeva da stekne poverenje člana porodice, Leftija (Lefty Ruggiero), koji ga uvodi u porodicu.

177 Film nedelje: “Doni Brasko”

Džoni Dep i Al Paćino

Dobivši priliku u jednoj frakciji porodice, čiji je vođa Soni Blek ( Sonny Black), Pistone je shvatao da se gubi razlika između realnosti i izmišljenog lika, kao i tanka granica između dobra i zla. Između njega i Leftija se javlja prijateljstvo, jer u njemu Lefti vidi svog naslednika u porodici, stvorenog da ostvari sve što on nije mogao.

Situacija se dodatno komplikuje nakon što Soni postaje šef porodice, a grupa počinje da sumnja da postoji „krtica“ među njima. Pistone sve vreme skuplja dokaze protiv članova grupe, rizikujući da izgubi sve, pa čak i sopstveni život.

Kada se nađemo u životnim dilemama, teško je odlučiti kako i šta dalje. Ovaj film donosi teška pitanja poput izdaje, mafije, kriminala i posla. Pistone je vrlo dobro shvatao da će Leftijev život biti ugrožen onog sekunde kad on napusti porodicu, da bi suđenje počelo.

Sa poslom koji ga je koštao svega, pitanje je šta će Pistone uraditi.

250 Film nedelje: “Doni Brasko”

Doni Brasko i Soni Blek - šef i pomoćnik

Film je dobro primljen kod kritičara i publike. Takođe, nominovan je za Oskara, u kategoriji za najbolje adaptiran scenario.

“Ceo svoj život trudio sam se da budem dobar čovek, čovek u prokletom belom šeširu. Zbog čega? Ni za šta! Ne postajem kao oni, ja jesam oni!” – Džozef Pistone

Izvori fotografija: lunettesde.com, moviesera.com, releasedonkey.com

Prethodne tekstove iz serijala “Film nedelje” možete pronaći ovde.


Agneza Janović – komplikovana i tvrdoglava, beznadežno zaljubljena u fiktivne likove. Za sve životne boljke prepisuje ogromnu šolju kafe i čokoladu. Dobra knjiga, dobar film i odlična serija su sitnice koje joj život znače.

Editors choice