Ako ste odlučili da napokon posetite glavni grad Katalonije, regije u Španiji, zaboravite na stavku u planeru: “Crkni od umora šopingujući po Zari & Mangu”, jer to imate i u Beogradu. Idete tamo da se zaljubite, verujte nam. Da li u Gaudija, energiju glavne ulice La Ramble, ili nekog markantnog Katalonca dok fotografišete po parku Guelj, to izaberite sami, a u putu do Barse odgledajte obavezno film Vudija Alena (Wooody Allen) „“Ljubav u Barseloni” (Vicky Cristina Barcelona). Poznati reditelj satkao je u svom filmu bukvalno sve s čim vas suočava nepredvidiva i strastvena Barselona, grad u kome ćete zasigurno reći: “Ovde bih mogla da živim.”

Glave uloge tumače Havijer Bardem (Javier Bardem) kao Hose Antonio, Penelopa Kruz (Penélope Cruz) kao Mari Elena, Skarlet Johanson (Scarlett Johansson) kao Kristina i Rebeka Hal (Rebeca Hall) kao Viki.

Godine 2009. Penelope Kruz je za ovaj film dobila Oskara za sporednu žensku ulogu, a film je takođe pokupio mnoge nominacije i nagrade u kategoriji najboljeg muzičkog filma i komedije.

13 Film nedelje: “Ljubav u Barseloni”

"Da ti pokažem lepote Barselone i sopstvenog tela"

Priča započinje verovatno isto kao i vaša, dve drugarice kreću put Barse, jedna od vas je ona ozbiljna koja je sve unapred isplanirala: gde valja jesti, u kom periodu rade muzeji, kako se odbraniti od džeparoša, uz napamet naučenu mapu grada – Viki, a druga je ona što će glavu zaboraviti kod kuće, u torbu strpati najseksi veš, gomilu kondoma i misao: “Možda naletim na Robera iz serije “Korak napred” (Un paso adelante) – Kristina. Viki je uredna brineta s fino popeglanom košuljom, a Kristina je napupela plavuša, jedna od onih kojima bretela od brusa stalno spada. Nekako Skarlet Johanson kao da je osuđena na uloge lakih, površnih devojaka. U gradu umetnika, njih dve naravno naleću na zanosnog slikara Hose Antonia koji ih nonšalantno poziva odmah na vikend u troje u svoju vikendicu u Ovijedu, što Kristina na keca prihvata dok se uštogljena Viki oštro protivi toj ideji, možda jer joj Ovijedno nije na mapi “za posetiti”.

22 Film nedelje: “Ljubav u Barseloni”

“Sad sve je crno poput tvoje kose, i ovi dani neku tugu nose... ja verujem u nas”

Kristina, na prvu loptu odmah pristaje na raznorazne aktove sa misterioznim slikarom, dok Viki zanoveta i zvoca što joj se drugarica tako lako daje nepoznatom muškarcu ne sluteći ni sama da će pasti pod zavodničke čari Hose Antonia. Kako bi sve imalo dozu strastvenog temperamenta Španije, u život Hose Antonia vraća se njegova bivša žena, jedna od novih lujki koja vam zagorča život, a ne možete da zamislite sopstveno postojanje bez nje.

3 Film nedelje: “Ljubav u Barseloni”

“Ooo, da li je luda k’o ja?”

Mari Elena, crnokosa otkačena umetnica, posesivna, impulsivno neurotična, upada u priču kao mirođija, ne prihvatajući novu šemu-devojku svog ex muža stalno mu potencirajući: “Ti ćeš u svakoj ženi uvek tražiti mene.” Što i jeste istina, jer Hose Antonio je duboko svestan da bez tog otrova ne može, a kad bi je smutio sa mirnom, flegmatičnom i tupavo seksi Kristinom – dobio bi svoju savršenu ženu. Kristina saznaje da se bivši supružnici još uvek vole, ali i da im je nešto u njihovoj vezi nedostajalo, jedan “misteriozni element”, kako će Mari objasniti Kristini… Šta se zbiva dalje? Magična cifra tri. Dalje odgledajte sami i mislite o tome!

Izvori fotografija: amyellecartweight.blogspot.com, filmweb.pl, blog.localnomad.com, favim.com


Mrkićeva – Dartanjanova kći. Menadžer u kulturi. Plaćeni revolucionar na obroncima Južnih Anda. Devojka koja će spasiti Če Gevaru. Mali pirat s Jadrana. Borac za prava životinja i rok muziku u Srbiji.

 

Comments