“Pisma Juliji” (Letters to Juliet) je romantični američki film, snimljen 2010. godine. Glavne uloge tumače Amanda Sejfrid (Amanda Seyfried), Kris Egan (Christopher Egan) i Vanesa Redgrejv (Vanessa Redgrave). Ovo je bio poslednji film reditelja Garija Vinika (Gary Winick). Ideja za film je nastala na osnovu istoimene knjige Lise i Sil Fridman (Lisa Friedman and Ceil Friedman).

Glavni lik filma je Sofi koju tumači Amanda, i ona je zaposlena kao novinar-istraživač u novinama “The New Yorker”. Istina je da se više bavi istraživanjem, nego novinarstvom i nije baš srećna zbog toga. Ima verenika Viktora kojeg glumi Gael Garsija Bernal (Gael García Bernal), koji otvara italijanski restoran. Planiraju uskoro da se venčaju, ali pre toga žele da odu na predmedeni mesec u Veronu.

251 Film nedelje: Pisma Juliji

Lepa novinarka Sofi

Viktor je u Italiji bio zaokupljen svojim problemima oko izbora hrane za restoran i zapostavio je Sofi. Njoj to nije smetalo, već joj je dalo priliku da luta po Veroni i pronađe nepročitano pismo Juliji od Kler Smit iz 1957. godine. Kler je tada bila mlada devojka iz bogate porodice, koja se zaljubila u zgodnog Italijana, ali njeni roditelji nisu odobravali tu vezu.

341 Film nedelje: Pisma Juliji

Sofi pronalazi davno izgubljeno pismo

Sofi se u međuvremenu upoznala sa četiri žene čiji je posao da skupljaju pisma koje devojke ostavljaju i da im odgovaraju na pitanja. Sebe nazivaju Julijinim sekretaricama. Novinarka iz Amerike je smatrala da postoji neki razlog što je baš ona, nakon toliko vremena, pronašla to pismo i odlučila je da odgovori…

Sledeći Sofine savete, Kler se, nakon mnogo godina, vraća u Veronu sa svojim unukom Čarlijem i pokušava da pronađe svoju davno izgubljenu ljubav Lorenca.

Usled propalog predmedenog meseca, Sofi će shvatiti da je Viktor ne čini srećnom i zaljubiće se u Čarlija, Klerinog unuka. On je u početku mislio da je Sofi razmažena Amerikanka, ali će je ludo zavoleti nakon samo nekoliko dana.

431 Film nedelje: Pisma Juliji

Sofi i Čarli

Da li će Sofi i Čarli započeti ljubavnu vezu? Da li će Kler, nakon mnogo godina, pronaći svoju ljubav iz mladosti? Pa… Američke ljubavne drame najčešće imaju lep kraj…

524 Film nedelje: Pisma Juliji

Stare i nove ljubavi…

Prethodne tekstove iz serijala “Film nedelje” možete pronaći ovde.

Izvori fotografija: bk.asia-city.com, movieblogbg.com, my.spill.com, allmoviephoto.com


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli ni jedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Comments