Film “Srećnik” (The Lucky One), rediteljsko ostvarenje Skota Hiksa (Scott Hicks), urađen je po istoimenom romanu Nikolasa Sparksa (Nicholas Sparks). Dirljiva priča o ljubavi, prijateljstvu, porodici i sudbini sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim.

Slika 165 Film nedelje: “Srećnik”

Glavni likovi u filmu

Logan Tibolt (Logan Thibault) je američki marinac koji služi u Iraku i igrom sudbine preživljava noćni napad iz zasede u kojem su mnoge njegove kolege poginule. Sutradan, ponovo izmiče smrti zahvaljujući tome što se nekoliko sekundi pre minobacačkog napada pomerio se sa mesta na kome je prethodno stajao da podigne nešto što je svetlucalo na suncu. Ispostavlja se da je svetlucala fotografija na kojoj se nalazila mlada, nasmejana žena, a na poleđini fotografije pisalo je “Čuvaj se” . Verovanje da je žena sa fotografije njegov anđeo čuvar, još više se učvrstilo kasnije kada je vozilo u kojem se nalazio sa kolegama pogodila bomba, a Logan opet jedini preživeo.

Kasnije se Logan vraća u Kolorado, da živi sa sestrom i njenom porodicom, ali izmučen krivicom što je baš on živ, a njegovi drugovi ne, odlučuje da pronađe ženu sa slike, osećajući, na neki način, da joj duguje život.

Logan uspeva da uđe u trag gradu u kojem je fotografija nastala, sa nadom da će tako pronaći i svog anđela čuvara. Tajanstvena žena je Bet Klejton (Beth Clayton). Bet drži azil za pse izvan grada, a Logan, ne otkrivajući pravi razlog posete i svoj identitet, uspeva da dobije posao pomoćnika. Iako je Bet izrazito nepoverljiva prema strancima, Logan polako zadobija Betino poverenje i oni započinju strasnu vezu, i pored toga što Bet zna malo o njemu.

Kako priča odmiče dalje, sklapaju se kockice iz prošlosti. Logan saznaje kome je Bet posvetila poruku na poleđini slike, a Betina prošlost preti da razori, naizgled skladnu sadašnjost.

Slika 247 Film nedelje: “Srećnik”

Jedna od poslednjih scena u filmu

Film je dobio podeljene kritike, a najveća zamerka je što deluje predvidljivo, kao i većina romantičnih drama. Zak Efron (Zac Efron), koji igra Logana, je pokazao kako može da tumači i ozbiljnije uloge od onih u filmovima namenjenim srednjoškolcima. Uloga Bet pripala je glumici Tejlor Šiling (Taylor Schilling).

Izvori fotografija: hollywood.com, filmfare.com, listal.com


Aleksandra Aleksić je pomalo izgubljena u vremenu i prostoru (naročito u prostoru), gubi stvari i zapinje za svoja stopala. Obožava mačke lutalice i čokoladne išlere. Kad poraste biće pisac.

Comments