Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Ben Stiler (Ben Stiller), glumac pre svega poznat po ulogama u komedijama. Ima tako dragu i pozitivnu facu, zar ne? Odaje utisak pravog šaljivdžije i zabavnog tipa. Počeo je sa predstavama, ali će sigurno njegovo ime ostati upamćeno po rolama u kojima je briljirao na filmskom platnu. Dobitnik je mnogo priznanja, počev od Emi nagrada, MTV nagrada do Oskara. Tako da su redovni naslovi u svim novinama: “Nova komedija Bena Stilera nasmejala široke mase”. I tako svaki put. Uloga je mnogo, počev od 1987. kada je zvanično objavljen njegov prvi film. Pred vama je čovek koji vraća osmeh na lice, a kako drugačije nego putem svog rada. Pogledajte neka od njegovih ostvarenja.

“Zagrizi život” (Reality Bites, 1994)

Ovo je prvi film koji je režirao poznati komičar i glumac Ben Stiler. “Zagrizi život” je priča o skupini studenata i mladoj devojci, Lelaini, koja namerava od njihovog života napraviti dokumentarni film. Proučavajući ponašanje mladih, najbolja studentkinja na fakultetu, odlučila je da snimi dokumentarac o životu nakon završetka školovanja. Nakon završetka snimanja Lelaina upoznaje Majkla (Michaela), čoveka iz video branše koji će pokušati da  progura njen film na festivalu sličnom MTV-u. No, to je samo početak problema i dilema koji će se naći pred mladom Lelainom. Moraće odabrati između materijaliste Majkla i filozofski raspoloženog Troja (Troya). Naš današnji lik je u ulozi Majkla. Ovo miriše na dobar početak filmske karijere.

Slika 110 Filmonedeljak: Ben Stiller

Budući Oskarovac na početku karijere

“Svi su ludi za Meri” (There’s Something About Mary, 1998)

Ambicioznu karijeru u komedijama, započeo je u istoj pod imenom “Svi su ludi za Meri”. Romantična komedija u kojoj Ted, štreber, uspeva da zakaže odlazak na maturu sa jednom od najpopularnijih devojaka iz škole, Meri, koju glumi Kameron Dijaz (Cameron Diaz). Zbog neobične nezgode koja se desila Tedu, ne odlaze na matursku prolavu. Trinaest godina kasnije Ted shvata da je još uvek zaljubljen u Meri, pa unajmljuje privatnog detektiva da je pronađe. Detektiv se i sam zaljubljuje, pa Tedu šalje pogrešne informacije kako bi ga odvratio od pokušaja da je kontaktira. Sticajem okolnosti, Ted se vraća u Merin život…

Slika 29 Filmonedeljak: Ben Stiller

Zaljubljeni Ben ostavlja jako dobar utisak

“Upoznaj njene roditelje” (Meet the Parents, 2000)

Komedija koja je bila okićena nagradama. Naravno da je zaslužila drugi deo i još nastavaka, ali pre toga da se posvetimo sadržaju filma. Foker (Greg Focker) u filmu, a u stvarnom životu simpatičan nam Ben Stiler, nalazi se u ulozi medicinskog brata. On bi da zaprosi svoju devojku Pem (Pam), ali prvo mora da pita tatu De Nira (Robert de Niro). Odlazi s tom namerom kod njenih i upoznaje zaštitnički nastrojenog oca Džeka (Jack), supersimpatičnu, dobroćudnu majku, razmaženog, detinjastog sina, hiperaktivnu sestru i obožavanog porodičnog mačka. On pak ubrzo završava na detektoru laži kojeg Džek drži u podrumu. U želji da ostavi što bolji utisak na buduću porodicu, Greg laže na svakom koraku. Između ostalog slaže da voli mačke, iako ih ne može smisliti. Jedna od većih katastrofa svakako je nestanak očeve obožavane mačkice. Uglavnom, sve što može poći po zlu, poći će.

Slika 39 Filmonedeljak: Ben Stiller

Medicinski brat na poligrafu, uživanje

“Zavodnik” (The Heartbreak Kid, 2007)

Komedija koja je istovremeno i romantična i urnebesna. Reč je o gotovo dva različita pristupa. Ovo je film režiran od srane kultne braće Fareli (Farelly). Predstavlja kombinaciju priča o potrazi za pravom ljubavi i gegova kakvih se ne bi posramio jedino Stiler. Edi (Eddie) je četrdesetogodišnji vlasnik prodavnice sportske opreme, koji, čini se, u životu ima sve što se može poželeti, samo što je još uvek samac. Njemu to previše ne smeta, ali njegovim roditeljima, pa čak i prijateljima, da. Nakon venčanja svoje bivše verenice, Edi (Eddie) upoznaje predivnu Lilu. Podvrgnut pritiscima, venčava se s njom, te vrlo brzo uviđa kako je dobio nešto sasvim drugačije od onoga što je mislio. Lila je detinjasta, nezasita u krevetu, duguje veliku količinu novca, i zapravo nije zaposlena, nego samo volontira. Na bračnom putovanju, slomljeni Edi upoznaje prizemnu, simpatičnu Mirandu, u koju se zaljubljuje. No, tek sada dolazi škakljiv deo, Edi mora objasniti šta se sve zbilo i razrešiti.

Slika 49 Filmonedeljak: Ben Stiller

Zavedi me, Bene!

“Velika krađa nebodera” (Tower Heist, 2011)

U nizu komedija, još jedna, ali malo drugačija. Govori o radnicima koji se žele osvetiti trgovcu s Vol Strita. Nakon što otkriju da im je ukrao novac iz mirovinskog fonda, smišljaju i dogovaraju krajnji oblik osvete.

Slika 59 Filmonedeljak: Ben Stiller

Deluje opasno u ovoj ulozi

Izvori fotografija: www.hbo.hr, premiermatch.wordpress.com, www.theatlantic.com

Prethodne tekstove iz serijala “Filmonedeljak” možete pročitati ovde.


Violeta Stojanović, student novinarstva, ide kroz život sa velikom željom da napreduje i voljom da svoj optimizam širi na druge. Najveće bogatstvo su joj dve rođene sestre. Uvek spremna da podari osmeh i toplu reč, a sa vama bi da deli i najdublje misli i osećanja. Uživa u dobroj muzici, filmovima, divi se umetnosti.

Editors choice