Modne kombinacije zbog kojih ćeš poželeti da jesen traje tokom cele godine!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Počelo glasanje publike za izbor najboljih influensera!

5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Kijanu Rivs (Keanu Reeves) je skup protivrečnosti. Od kalifornijskog surfera i ortaka poreklom iz Toronta, preko savršenog sagovornika prilikom davanja intervjua, pa sve do predmeta mnogobrojnih viceva i šala koje obično poslednji shvati. Kako bilo, Kijanu je omiljeni kako kod starije, tako i kod mlađe publike. Zavodnik i srcelomac tužnog osmeha očarao nas je u svim filmovima u kojima smo imali prilike da ga vidimo. Najpoznatiji je po ulozi u “Matriks trilogiji” (Matrix Trilogy), a mnogi su ga zavoleli u nekom od ostvarenja sa navodno sadašnjom devojkom Sandrom Bulok (Sandra Bullock). Neki ga vole i poštuju njegov rad, dok drugi misle da je netalentovano derište. Kako god, uspeo je da uđe u grupu glumaca sa najvećom platom u Holivudu i da postigne veoma uspešnu karijeru. Zbog toga mu skidamo kapu.

“Brzina” (Speed; 1994)

Za sve ljubitelje akcionih filmova, “Brzina” definitivno pruža mnogo. Tu su senzacionalne nesreće, gromoglasne eksplozije, zlokobne sekvence borbe prsa u prsa, hrabri manevri u vožnji autobusa, na krovu voza, u otvoru za lift… napetost ne jenjava. Napetost ispunjena hrabrim podvizima u borbi protiv negativaca. Kijanu igra odlučnog policajca koji treba da spreči katastrofu. Naime, u gradski autobus pun putnika postavljena je bomba, ukoliko brzina padne ispod 50km/h, autobus će eksplodirati. Tu na scenu stupa Kijanu, koji mora da pronađe način da autobus uvek ide određenom brzinom. U tome mu svesrdno pomaže putnica En Poter, koju igra Sandra Bulok, a koja u jednom trenutku postaje i vozač ovog nesrećnog autobusa.

Speed Filmonedeljak: Keanu Reeves

Tandem snova - Kijanu i Sandra

“Matriks” (Matrix; 1999)

Pretpostavljamo da su drugi i treći deo ove trilogije ostavili loš utisak na vas, ali pozivamo vas da se vratite prvom delu i uživate. On će vas podsetiti zašto ste bili toliko oduševljeni ovim ostvarenjem. “Matriks” čini ono što veoma malo filmova može: stvara čitav svet, fascinantno carstvo realnosti u ogledalu. Deluje kao da sadrži beskrajne mogućnosti, sa provokativnim filozofskim pitanjima, a začinjena sa mnogo eksplozije i topovske paljbe kako bi bila pitkija. Uz sve to, postoji onaj trenutak kada se na platnu pojavi Kijanu. On glumi Nea koji istražuje istinu o matriksu, iako o tome zna samo iz priča. Poznato mu je da je to nešto nepoznato, misteriozno, nešto što kontroliše njegov život. Sam Kijanu je za film izjavio: “Film je prepun akcije, preokreta. Likovi su izuzetno zanimljivi, karakterni. Neo je u potrazi za nečim, za šta misli da će odrediti smisao njegovog života”.

citizenxxx 2274723 Filmonedeljak: Keanu Reeves

Kijanu kao Neo

“Đavolji advokat” (The Devil’s Advocate; 1992)

U ovom ostvarenju Rivs je imao prilike da se nađe u koži jednog uspešnog advokata, Kevina Lomaksa, srećno oženjenog, nastanjenog na Floridi, a inače poznatog po tome što nikada nijedan slučaj nije izgubio. Posle još jednog dobro obavljenog posla, Kevin dobija odličnu ponudu iz Njujorka. Uprkos protivljenju njegove majke da se preseli u “đavolji grad” Njujork, sa svojom ženom Meri En, koju igra Šarliz Teron (Charlize Theron), napušta sunčanu Floridu i odlazi u Veliku jabuku. Tamo upoznaje svog harizmatičnog poslodavca, koga igra Al Paćino (Al Pacino), i koji mu nudi sve blagodeti života na visokoj nozi. Prvi utisak i zanos koji ih je obuzeo gubi se kada Meri En zapada u depresiju… Ovo je definitivno jedan od najzvučnijih filmova svetske kinematografije.

devilsadvocate050211 Filmonedeljak: Keanu Reeves

Sjajno se snašao u ulozi đavoljeg advokata

“Kuća na jezeru” (The Lake House; 2006)

Glavno pitanje koje se postavlja u ovom ostvarenju jeste: Kako biti s nekim koga nikada niste sreli? Ovaj film istražuje veoma zanimljiv koncept komunikacije kroz vreme. U centru zbivanja su frustrirani arhitekta Aleks, koga glumi Rivs, i usamljena lekarka Kejt, koju je odigrala njegova večita partnerka Sandra Bulok. Aleks i Kejt počinju sasvim neobičnu vezu dopisujući se preko poštanskog sandučeta kuće na jezeru u kojoj su oboje živeli, ali u različito vreme. Kako vreme odmiče, otvaraju se jedno drugom, poveravaju najintimnije i najskrivenije tajne, a sudbinu izazivaju kada odluče da se nađu, uprkos vremenski odvojenim svetovima. Pomalo fantazije nije naodmet, a još kada u tu priču ubacite i šermantnog Rivsa, ne preostaje vam ništa drugo nego da se prepustite i uživate.

2006 the lake house 001 Filmonedeljak: Keanu Reeves

Par godina stariji, ali i dalje savršen par na filmskom platnu

“Konstantin” (Constantine; 2005)

Uzbudljiva i inteligentna priča o antiheroju i njegovom učinku, ovaj film je adaptacija stripa istoimenog naziva. Džon Konstantin je prešao put od pakla i nazad. Rođen je sa neželjenim darom da prepozna demone i poluanđele koji hodaju zemljom u ljudskom obliku. Konstantin, koga tumači Kijanu, uložio je sopstveni život da se ne bi ostvarile mračne vizije koje je imao, ali nije uspeo. Protiv svoje volje je vaskrsnut i vraćen na zemlju, ali trajno obeležen kao samoubica bez mogućnosti da ponovo preuzme svoj život. Kreće se između raja i pakla i pokušava da demonske sluge vrati u dubine pakla. Konstantin će započeti borbu za svoju dušu i neće očekivati ničije divljenje, zahvalnost, a kamoli sažaljenje.

picture of keanu reeves in constantine large picture Filmonedeljak: Keanu Reeves

Pakao ga želi. Raj ga neće. Zemlji je potreban

Izvori fotografija: philonfilm.net, flixya.com, sallyaberg.blogspot.com, allmoviephoto.com

Prethodne tekstove iz serijala “Filmonedeljak” možete pročitati ovde.


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice