Da li znate za koliki broj filmova su inspiracija bile knjige ili video-igrice? Holivud neke od filmskih hitova duguje upravo popularnim igricama, iako većina fanova toga nije svesna. Istina je, međutim, da retko kad filmovi uspeju da prenesu duh igrice, ali gledaoci koji ne znaju za to, sasvim su zadovoljni radnjom. Većina kritičara nije naklonjena ovakvim filmovima, ali neki od njih su zaista doživeli veliki uspeh i mnoge nastavke.

“Sajlent Hil” (Silent Hill)

Jedan od filmova koji je uspeo da prenese jezu igrice. Ukoliko ste fan horora, pokušajte sa ovim filmom, jer je zaista dobro odrađen. Možda u nekim trenucima ne možete da razumete priču, ali dajte mu šansu zbog glumačke postave koju predvodi Šon Bin (Sean Bean).

Sajlent Hil 1 Filmovi inspirisani video igricama

Dobra scenografija i efekti, ali loš scenario

 “Lara Kroft – pljačkaš grobova” (Lara Croft – Tomb raider)

Uloga koja je Anđelinu Džoli (Angelina Jolie) uvukla u muške fantazije, što zbog uskih kostima, što zbog zanosne figure. Čak i za devojke ima poslastica, ukoliko niste fan akcije: u prvom delu glumi Danijel Krejg (Daniel Craig), a u drugom Džerard Batler (Gerard Butler).

Lara Kroft 2 Filmovi inspirisani video igricama

Anđelina u punom sjaju

“Plaćeni ubica” (Hitman)

Agent 47 u ovom filmu nije baš opravdao poverenje fanova igrice, jer je pokazao više emocija nego što je trebalo. Ulogu plaćenog ubice je Timoti Olifant (Timothy Olyphant) sasvim dobro izneo, dajući filmu pozitivnu ocenu. Ima dosta krvi, eksplozije i eksplicitnih scena – tako da vam neće biti dosadan.

Placeni ubica 3 Filmovi inspirisani video igricama

Kad se probude nepoznate emocije - nastaje haos

 “Princ od Persije – Pesak vremena” (Prince of Persia – The Sands of Time)

U filmu, nastalom po igrici istog imena, glumac Džejk Džilenhal (Jake Gyllenhaal) pokazao je zavidnu fizičku spremnost i ubitačno telo. Ukoliko volite filmove slične “Mumiji” (The Mummy), svideće vam se.

Princ od Persije 4 Filmovi inspirisani video igricama

Još jedan Diznijev filmski hit

“Pritajeno zlo” (Resident Evil)

Filmska saga koja je svoj najnoviji nastavak doživela prošle godine. Ako volite Milu Jovović (Milla Jovovich), dobru akciju i efekte, pogledajte sve nastavke. Možete čak i igrici dati šansu.

Pritajeno zlo 5 Filmovi inspirisani video igricama

Mila opet razbija svoje protivnike

“Maks Pejn” (Max Payne)

Kada se uklope policajac, čija je cela porodica ubijena, i profesionalni ubica, koji želi da osveti sestrinu smrt – šta nastaje? Mila Kunis (Mila Kunis) i Mark Valberg (Mark Wahlberg) su par koji rešava zločine dok ih juri mafija, policija i nemilosrdna korporacija.

Maks Pejn 6 Filmovi inspirisani video igricama

Inspirisan igricom, ali mnogi se slažu da je lošiji od nje

Izvori fotografija: impawards.com, posterwire.com, independentfilmreview.com


Agneza Janović – komplikovana i tvrdoglava, beznadežno zaljubljena u fiktivne likove. Za sve životne boljke prepisuje ogromnu šolju kafe i čokoladu. Dobra knjiga, dobar film i odlična serija su sitnice koje joj život znače.

Comments