Ovu zimu obeležiće zaista bogat filmski maraton, uz mnoštvo zanimljivih filmova koji nam dolaze iz Holivuda. Pogledajte koji su to filmovi.

“The Imitation Game”

Velika prašina se digla oko filma “The Imitation Game” koji je, čini se, već sada jedan od pretendenata za nagradu Oskar. Reč je o drami koja se odvija tokom Drugog svetskog rata, u kojoj glavni junak, Alan Tjuring, koga igra Benedikt Kamberbač, uspeva da dešifruje poruke Nacista. Junak serije “Šerlok” dobio je sjajne kritike za glumu u ovom filmu, baš kao i njegova koleginica Kira Najtli. Film će u bioskopima početi da se prikazuje 14. novembra.

filmovi koje morate pogledati ove zime the imitation game Filmovi koje morate pogledati ove zime

“Unbroken”

Anđelina Džoli se odlučila da u svom novom filmu “Unbroken” ispriča neverovatnu priču Luisa Camperinija, olimpijskog atletičara koji je upoznao Hitlera i koji je, kao američki vojnik, proveo 47 dana u moru, nakon što je mučen i zlostavljan od strane Japanaca. Reč je o životnoj priči koja nadahnjuje i inspiriše, pa nas zato i ne čudi što je popularna holivudska glumica odlučila da je iskoristi baš za svoj film, koji će premijeru imati 26. decembra.

filmovi koje morate pogledati ove zime unbroken Filmovi koje morate pogledati ove zime

“The Disappearence of Eleanor Rigby”

Film koji je pobrao pozitivne kritike na Filmskom festivalu u Kanu, “The Disappearence of Eleanor Rugby”, govori o bračnom paru koji glume Džejms Mekavoj i Džesika Čestejn, a koji je morao da se razdvoji zbog čitavog niza traumatičnih događaja kroz koje su prošli. Kako je podeljen na tri dela, u ovom filmu će publika imati priliku da vidi priču ispričanu iz njenog, njegovog i zajedničkog ugla.

filmovi koje morate pogledati ove zime the disappearence of eleanor rigby Filmovi koje morate pogledati ove zime

“The Theory of Everything”

Jedan od najpoznatijih naučnika na svetu, Stiven Hoking, nalazi se u centru priče filma “The Theory of Everything”. Glumac Edi Redmejn odigrao je maestralnu ulogu čuvenog profesora, pa već sada kolaju glasine da će ovaj glumac biti nominovan za nagradu Oskar. Film će se u bioskopima prikazivati od 2. januara 2015. godine.

filmovi koje morate pogledati ove zime the theory of everything Filmovi koje morate pogledati ove zime

“Foxcatcher”

Nakon sjajnih reakcija na koje je film “Foxcatcher” naišao u Kanu i Torontu, i britanska publika je imala prilike da vidi nagrađivani triler o životu olimpijskog rvača Dejva Šulca (Mark Rufalo), kojeg je ubio njegov trener Džon du Pont, koga je maestralno odigrao Stiv Karel. U filmu je zablistao i glumac Čening Tejtum, koji igra Dejvovog mlađeg brata, dok je glavni pretendent za nagradu Oskar upravo Karel, koji je u ovom filmu neprepoznatljiv. Film će se u bioskopima prikazivati od 9. januara.

filmovi koje morate pogledati ove zime foxcatcher Filmovi koje morate pogledati ove zime

“The Hobbit: The Battle of the Five Armies”

Fanovi Tolkinove triologije pripremite se, jer će se u decembru u bioskopima naći treći deo filma “The Hobbit: The Batte of the Five Armies”. Radnja filma se vraća u Sauron, gde će se odigrati konačna, epska bitka iz naslova, dok će se film u bioskopima naći 12. decembra.

filmovi koje morate pogledati ove zime the hobbit Filmovi koje morate pogledati ove zime

“Nightcrawler”

Nakon nekoliko godina, tokom kojih je glumio u jako lošim filmovima, glumac Džejk Džilenhal se vratio na stare staze, ulogom u filmu “Nightcrawler” – trileru čija je radnja postavljena u nemoralni svet losanđeleskog podzemlja. Džilenhal je za potrebe ove uloge smršao 15 kilograma, a film će se u bioskopima naći od 31. oktobra.

filmovi koje morate pogledati ove zime nightcrawler Filmovi koje morate pogledati ove zime

“Interstellar”

Metju Mekonahi u filmu “Interstellar” glumi astronauta koji je jedan od članova tima koji treba da bude poslat u svemir, kako bi istražio novu planetu. U pitanju je film Kristofera Nolana, dok se, osim Mekonahija, u njemu pojavljuju još i Džesika Čestejn, En Hatavej, Majkl Kejn, Kejsi Aflek i Ves Bentli, dok se Nolan smatra jednim od kandidata za nagradu Oskar. Film će se u bioskopima naći od 7. novembra.

filmovi koje morate pogledati ove zime interstellar Filmovi koje morate pogledati ove zime

“The Hunger Games: Mockingjay – Part 1”

U prvom od dva dela poslednjeg dela filma “The Hunger Games”, gledaoci će moći da vide Ketnis u konačnoj bici nad tiranijom u President Snow Capitol-u. Reč je o veoma uzbudljivom nastavku, koji će se u bioskopima naći 20. novembra.

filmovi koje morate pogledati ove zime the hunger games Filmovi koje morate pogledati ove zime

Izvor fotografija: harpersbazaar.co.uk

Jasna Đorđević

Comments