Filmofili, udružite se! Imate li ideju koliko dobrih filmova treba da se prikaže u 2013. godini? Da ne grešimo dušu i ova godina je bila prepuna filmskih hitova, a najveći tek treba da stigne u Srbiju. Naravno, mislimo na ekranizaciju Tolkinovog (J.R.R. Tolkien) “Hobita” (The Hobbit).

“Hobit: Šmaugova pustošenja” (The Hobbit: The Desolation of Smaug)

115 Filmovi koje nestrpljivo očekujemo u 2013.

Avantura se nastavlja

Ako pripadate fanovima Tolkinovih priča, verovatno jedva čekate drugi deo trilogije Hobit. Sa dobrim kritikama prvog filma, možemo očekivati visoki kvalitet i od drugog dela. Ipak je to delo Pitera Džeksona (Peter Jackson), čoveka koji je udahnuo život i “Gospodaru Prstenova” (The Lord of the Rings).

“Oz: Veliki i Moćni” (Oz: Great and Powerful)

Još jedan film o običnom čoveku u magičnoj zemlji. Ako ste voleli priču o čarobnjaku iz Oza, treba da date šansu i ovom modernom osvrtu na nju. S dobrom glumačkom postavom, predvođenu Džejmsom Frankom (James Frank), uspeh ne može da izostane.

“Igre Gladi: Lov na vatru” (The Hunger Games: Catching Fire)

310 Filmovi koje nestrpljivo očekujemo u 2013.

Hoće li i drugi put preživeti Igre gladi?

Prvo su knjige zapalile svet, a zatim i prvi deo filma. Sa starom glumačkom postavom i novim izazovima, drugi deo fanovi s nestrpljenjem očekuju. Trejler još nije izašao, ali se na internetu mogu naći mnogi trejleri koje su fanovi pravili.

“Ivica i Marica: Lovci na veštice” (Hanzel and Gretel: Witch Hunters)

Većina nas poznaje priču “Ivica i Marica”, iako nije tako popularna kao ostale Grimove bajke. U filmu, mnogo mračnijem od sveta bajke, brat i sestra postaju par lovaca na veštice, koje love po svim delovima sveta.

“Veliki Getsbi” (The Great Gatsby)

59 Filmovi koje nestrpljivo očekujemo u 2013.

“Dvoje je potrebno da se desi nesreća.”

Novi rimejk ovog filma ima veliki zadatak: treba nadmašiti uspeh i slavu prvog dela, sa Robertom Redforom (Robert Redfor) i Mijom Farou (Mia Farrow). Mnoga zvučna imena imaju role u filmu, tako da se očekuje uspeh. Nama samo preostaje da se uživimo u to vreme i prepustimo priči.

“Univerzitet za čudovišta” (Monster University)

68 Filmovi koje nestrpljivo očekujemo u 2013.
Studentski dani nisu laki ni za čudovišta

Opet nam stižu stari znanci, dobra čudovišta iz ormara. Film nas vraća u vreme studentskih dana Sala i Majkija, kada nisu bili baš najbolji drugovi. Pixar nam donosi novi dečiji film, prepun smeha i zabave.

“Gvozdeni čovek 3” (Iron Man 3)

Toni Stark (Tony Stark) je ponovo u akciji! U trećem delu filmskog megahita, Toni će se boriti protiv onih koji žele da mu unište privatan život i ugroze živote njegovih najdražih osoba. Pun specijalnih efekata, dinamike i sarkastičnih Starkovih komentara, ovaj film ćemo sigurno gledati!

Izvori fotografija: filmofilia.com, blogs.indiwire.com, moviepins.com, pixar.com


Agneza Janović – komplikovana i tvrdoglava, beznadežno zaljubljena u fiktivne likove. Za sve životne boljke prepisuje ogromnu šolju kafe i čokoladu. Dobra knjiga, dobar film i odlična serija su sitnice koje joj život znače.

Comments