Nakon siromašne 2011. godine u kojoj su se na prste dve ruke mogli izbrojati kvalitetni filmovi snimljeni u Holivudu, mađioničari sa one strane kamere potrudili su se da nam za ovu godinu spreme čitav niz hitova koje jednostavno ne smemo propustiti.

Prvi, u bioskope, dolazi film Tima Bartona (Tim Burton) “Dark Shadows”. U svojoj, osmoj po redu, saradnji genijalni reditelj i jedan od najboljih glumaca današnjice, Džoni Dep (Johnny Depp), oživljavaju likove iz popularne serije sa kraja šezdesetih godina prošlog veka. Ako vam otkrijemo da je Kventin Tarantino (Quentin Tarantino) obožavalac ove serije, onda možete biti sigurni da vas očekuje vrhunska zabava.

hh3 Filmovi koje željno iščekujemo

Novi filmski hit

Trejler možete pogledati ovde.

Za početak juna zakazana je premijera filma “Prometej” (Prometheus). SF priča, kojom se reditelj Ridli Skot (Ridley Scott) vraća žanru koji ga je proslavio, govori nam o ekspediciji Zemljana, na udaljenu planetu, u potrazi za odgovorima o nastanku ljudske rase. Da li će ih tamo dočekati “Tuđin” (Alien) ili neko njemu slično stvorenje ostaje nam da, sa nestrpljenjem, nagađamo. Dok “Prometej” ne krene na svoj let, pogledajte trejler.

U julu nastaje zemljotres! Očekuje nas pomeranje kontinenata. Srećom, ne u stvarnom svetu već u bioskopima. U dvorane će nam stići četvrti deo “Ledenog doba” (Ice Age 4, Continental Drift).

Trejler možete pogledati ovde.

Sledeći film po redu, najverovatnije, biće najveći hit leta. Nakon “Crnog viteza”, kojim nas je  2008. godine ostavio bez daha i postavio standarde kada su ekranizacije strip junaka u pitanju, Kristofer Nolan (Christopher Nolan) prihvatio se režije novog filma o Betmenu: “The Dark Knight Rises”. Nova priča odvija se osam godina nakon događaja u pređašnjem delu i doneće nam obilje nove akcije, ali i povod za razmišljanje da li En Hatavej (Anne Hathaway) jednako dobro izgleda u kostimu Žene-mačke poput Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer) u Bartonovom “Povratku Betmena” (Betmen Returns) iz 1992. godine ili Hale Beri (Halle Berry) u filmu za zaborav “Žena mačka” (Catwoman) iz 2004. godine.

Trejler možete pogledati ovde.

Dvadeset i dve godine nakon originala, sredinom leta, u bioskope dolazi rimejk čuvenog “Totalnog opoziva” (Total Recall). Sjajna priča o Dagu Kvejdu i njegovoj avanturi nakon povratka izgubljenih sećanja, izmenjena je i u potpunosti se, za razliku od originala, odvija na matičnoj planeti. Međutim, ako ni zbog čega drugog novi film treba pogledati zbog specijalnih efekata koji su sada sigurno bolji nego što su bili pre dve decenije.

Trejler možete pogledati ovde.

Poslastica, naravno, dolazi na kraju. Krajem decembra imaćemo prilike da pogledamo priču o neočekivanom putovanju hobita Bilba Baginsa. Reditelj “Gospodara prstenova” (Lord of the Rings) Piter Džekson (Peter Jackson), svojim “Hobitom” (The Hobbit: An Unexpected Journey) ponovo nas vodi u čarobni svet iz Tolkinove (J.R.R Tolkien) mašte.

Trejler možete pogledati ovde.


Željko Marjanović U konstantnoj potrazi za Nedođijom, večiti dečak, sanjar, optimista. Nepokolebljivo uveren da će osmeh spasiti svet.

Comments