Čekanje se isplatilo!

Prva slika5 Filmske vesti: Groteskne lisice saradnji

Ne uzgaja se ovakvo telo da bi se prekrivalo

Dugo se govorkalo, nagađalo, a na kraju se i smučilo mnogima da razmišljaju o filmu planiranom za 2013. godinu – “Prisoners”. A onda je osvanula vest koja je rasterala sve tmurne oblake. Hju Džekmen (Hugh Jackman) će se naći u glavnoj ulozi! Iako će se u toku ove godine pojaviti u čak tri filma, a za narednu već ima u planu izradu dva filma, morao je da utefteriše i ovaj zanimljivi triler koji za temu ima otmicu. Naime, za sada se zna samo da će Hju glumiti posvećenog oca, običnog drvodelju koji će jednog dana primiti uznemiravajući poziv. Njegov život će se pretvoriti u pakao onog trenutka kada otkrije da su njegova ćerka i njena najbolja prijateljica otete! Ispunjen besom on će se baciti u osvetničku potragu. Oh, svi jedva čekamo da gledamo razgnevljenog Džekmena, naročito ako u nekom trenutku pokida svoju majicu.

Groteska na stari, dobri način

Da li vam je nedostajao Tim Barton (Tim Burton)? A njegova saradnja sa Džonijem Depom (Johnny Depp) i Helenom Bonam Karter (Helena Bonham Carter)? Nije kao da je prošlo mnogo vremena od njihove poslednje saradnje, ali svejedno. A kako stoje vaša osećanja prema bizarnoj kombinaciji muzike Beri Vajta (Berry White) sa eksplozijama i apokalipsom? E pa, na sreću mnogih, vaše čekanje će se okončati sredinom maja ove godine kada će novi film voljenog nam Tima Barton “Dark Shadows” pristići na bioskopska platna. Trejler govori sam za sebe. Dep biva osuđen u dalekoj prošlosti da večnost provede kao vampir, u kovčegu, pohranjen i uklonjen od pogleda sveta. Proklela ga je naravno Eva Grin (Eva Green), ljubav koju je on odbacio. Međutim, nekim čudom ga koji vek kasnije sasvim slučajno otkopavaju radnici i tada počinje nova etapa u životu ovog vampira. Kako će se on snaći u porodici Helene i Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer) u sred hipijevskih sedamdesetih godina dvadesetog veka, kao i kako će se izboriti sa Evom koja će nastaviti da ga proganja, saznaćemo svi kolektivno za koji mesec.

Još malo holivudskih tandema

Druga slika4 Filmske vesti: Groteskne lisice saradnji

Divni ste i obećajte nam da nikada nećete prestati da radite na zajedničkim projektima

Što je mnogo, mnogo je. Prošle su čak dve godine od kada su poslednji put sarađivali Martin Skorseze (Martin Scorsese) i Leonardo DiKaprio (Leonardo DiCaprio). No, koliko u avgustu ove godine nastaviće svoju divnu saradnju i to na filmu “The Wolf of Wall Street”. U pitanju je istinita priča o životu brokera Džordana Belforta (Jordan Belfort), koji je devedesetih godina prošlog veka bio uhapšen zbog prevare obezbeđenja i pranja novca. Leo baš voli da se igra falsifikatora i prevaranata. Govorka se da će na scenariju raditi Terens Vinter (Terence Winter) poznat po radu na seriji “Sopranovi” (The Sopranos).

Neki idu pred kamere, neki idu u ’aps!

Treca slika2 Filmske vesti: Groteskne lisice saradnji

Kluni se smeši i zavodi čak i kada ga vode u zatvor

Holivudski lepotan i šarmer, humanista i dobrotvor Džordž Kluni (George Clooney) uhapšen je u petak ispred sudanske ambasade u Vašingtonu. Naime, Kluni je učestvovao u protestu koji je trebalo da skrene pažnju na predsednika Omar al-Bašira (Omar al-Bashir) koji je izazvao krizu tako što je blokirao humanitarnu pomoć. Taman kada su se kritičari nameračili da napišu koji redak o tome da bi bilo bolje da se vrati na setove, Kluni je pušten iz zatvora.


Tamara Biljman je individua čiji je život potraga. Potraga za savršenstvom koje se krije u umetnosti, jer jedino je umetnost zaista veća od života, zar ne? Samo ona može da zaustavi vreme. Ne podnosim nikakva ograničenja i stoga sam kao moto prisvojila rečenicu Tristana Care: ’’Jedini prihvatljivi sistem je taj da se sistematski ne sledi nijedan sistem.’’

Comments