Borba za Grejs Keli!

1 Prva slikaa Filmske vesti: Holivud se dohvatio oružja

Nikol je pravi izbor za ulogu Grejs Keli

Kada je procurila vest da se planira snimanje filma o holivudskoj divi/princezi Grejs Keli (Grace Kelly) glumice su se razgoropadile. Ne samo što su se na kasting prijavile one koje tu i tamo liče na nju, nego su uloge pokušale da se dočepaju i one koje su joj bliske samo zato što su ženskog pola. A onda se nasmejala Nikol Kidman (Nicole Kidman) i rasterala sve ostale “rospije”. Film neće obrađivati čitav burni život prelepe Grejs, već će se fokusirati samo na 1962. godinu kada su se zaoštrili odnosi Francuske i Monaka. Kao novopečena princeza, ona je veštim manevrisanjem uspela da izgladi odnose i spase nezavisnost Monaka. Snimanje je planirano za 2014. godinu. Činjenica da će se u rediteljskoj stolici naći Olivije Dan (Olivier Dahan) režiser filma “Život u ružičastom” (La vie en rose), kao i ona da film “Grace of Monaco” već sada porede sa “Kraljevim govorom”, ide u prilog tome da možemo slobodno da očekujemo film koji ćemo pamtiti.

A mislili su da je bezbedno…

Dame i gospodo, pred vama se nalazi trejler za novi film Olivera Stouna (Oliver Stone) “Savages”. Don Vinslou (Don Winslow), originalni tvorac novele, je pristao da adaptira priču za film. Dvojica proizvođača marihuane su usavršila svoj posao. Uživaju u parama i divnom životu, a u svemu tome ih prati O, prelepa plavuša koja je i najbolji prijatelj i ljubavnica obojice. Njihov život bio je idiličan sve do trenutka kad se nije uplela meksička narko-banda koju predvodi Salma Hajek (Salma Hayek). Nakon što su odbili da sarađuju sa njom, ona šalje svog izaslanika koji kidnapuje njihovu prelepu plavušicu, s porukom: Pridružite mi se, ili leti plavuši glava kao u svakom propisnom horor filmu. Upravo u tom trenutku se vrata pakla otvaraju, dvojica ortaka odlučuju da povrate svoju najbolju drugaricu! Ovaj divni, uzbudljivi triler će premijerno biti prikazan 6. jula ove godine. U glavnim ulogama su se našli Blejk Lajvli (Blake Lively), Tejlor Kič (Taylor Kitsch), Eron Džonson (Aaron Johnson), Džon Travolta (John Travolta), Benisio del Toro (Benicio Del Toro) i već spomenuta Salma Hajek.

Najbolje tek sledi

2 Druga slikaa Filmske vesti: Holivud se dohvatio oružja

Prilika za mladu Dženifer Lorens da zablista

Ron Rašova (Ron Rash) priča “Serena” se trenutno snima u Pragu. U vreme Velike depresije, negde u Severnoj Karolini, Serena Pemberton otkriva da ne može da zatrudni. Ubrzo počinje da kuje zaveru protiv vanbračnog sina svoga muža Džordža. I ovaj skromni sinopsis bi bio dovoljan da nas natera da obratimo nešto više pažnje na film. Ono čemu se zapravo radujemo jeste glumačka postava. Ne samo što će lik Džordža tumačiti Bredli Kuper (Bradley Cooper), čija je slava trenutno astronomska, već će njegovu lejdi Magbet glumiti mlada Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence), zvezda “Igara gladi” (Hunger games). Napokon ćemo moći da ocenimo koliko je zapravo Dženifer sjajna glumica.

Poslednja kap

Sedite, prevrćete kanale, jer vas je život sabio u dnevnu sobu, gledate one šizofrene emisije. Klinke plaču zato što su dobile drugu marku kola. Zatupljujući rijaliti vam ispiraju mozak. Svi histerišu bez razloga. Vi nemate para, a neko se sa dva grama mozga kupa u milionima. I šta onda? Po Bobket Goldvejtu (Bobcat Goldthwait) pištolj i ostalo naoružanje u ruke i opali po svemu što ti se obrati. Priznajte, svi ste poželeli ovako nešto bar jednom u životu, samo što vi niste Frenk, glavni lik filma koga tumači Džoel Marej (Joel Murray). Komedija “God bless America” posvećena je avanturi Frenka i Roksi, šesnaestogodišnje devojke koja je podjednako revoltirana društvom kao i on. Premijera je zakazana za 11. maj u Americi.

Srećković

Zek Efron (Zac Efron), dvadesetčetvorogodišnji glumac promoviše film “The Lucky One”. Tokom gostovanja u jednoj emisiji, australijski novinari tražili su da im pokaže svoje veštine u otkopčavanju brushaltera… Nisu poludeli, ne brinite. U filmu postoji scena u kojoj radi baš to, otkopčava brushalter, pa su mu tražili da se dokaže, što je i uradio. Uverite se i zabavite gledajući snimak.


Tamara Biljman je individua čiji je život potraga. Potraga za savršenstvom koje se krije u umetnosti, jer jedino je umetnost zaista veća od života, zar ne? Samo ona može da zaustavi vreme. Ne podnosim nikakva ograničenja i stoga sam kao moto prisvojila rečenicu Tristana Care: ’’Jedini prihvatljivi sistem je taj da se sistematski ne sledi nijedan sistem.’’

Marina Marinković ne može da zamisli dan bez smeha, sarkazma i prijatelja. Voli Španiju, modu, mamu, poeziju i prozu, dobru organizaciju i Vladu Georgijeva. Planira da se bavi novinarstvom kad poraste. “Don’t get confused between my personality & my attitude. My personality is who I am, my attitude depends on who you are.

Comments