Hot topics

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Umetnost je opasan zanat!

Film “Lovci na glave” (Hodejegerne/Headhunters) je premijerno prikazan avgusta 2011. godine u Norveškoj, ali je tek pre dva dana objavljen američki trejler za ovaj film. “Lovci” su srpskoj publici predstavljeni na ovogodišnjem FEST-u. Dovoljno je reći da je publika ispratila odjavnu špicu gromkim aplauzom. Iako pripada prethodnoj godini, “Lovci na glave” će obeležiti festivale 2012. godine. A o kakvom filmu je reč? Režiser Morten Tildum (Morten Tyldum) je odlučio na prenese istoimeni norveški roman na platno, a po rečima mnogih, to je uradio izvanredno. Ovo je jedan od retkih filmova koji uspešno pariraju književnom delu.

U pitanju je uzbudljiva priča o kradljivcu umetničkih dela. Kako sâm glavni lik, koga tumači Aksel Heni (Aksel Hennie), kaže na početku filma: “Svaki lopov strpljivo čeka svojih pet minuta kada će pronaći remek-delo.” On ih je dočekao, ali je istog trenutka bio osuđen na borbu za goli život, a mi smo dobili priliku da uživamo u 98 minuta fantastičnog trilera.

A kako je to nastao čuveni horor?

Prva slika Filmske vesti: Horor, podanici i boks

Šta mislite, kako će se Skarlet snaći u ulozi Dženet Li?

Gotovo da ne postoji osoba na planeti koja nije barem čula za film Alfreda Hičkoka (Alfred Hitchcock) “Psiho” (Psycho). Ipak, mnogi ne znaju za poteškoće iza scene. Hronike “Alfred Hitchcock and the makin of Psycho” će rasvetliti mnoga pitanja, kao, na primer, kako je ovaj film doživeo toliki uspeh u vreme kada je žanr horora omalovažavan? U ulozi Dženet Li (Janet Leigh) će se naći prelepa Skarlet Johanson (Scarlett Johansson), koju ćemo uskoro imati priliku da gledamo u “Osvetnicima” (The Avengers). Samog Hičkoka će glumiti Entoni Hopkins (Anthony Hopkins), a u ulozi njegove životne saputnice Alme naći će se Helen Miren (Helen Mirren).

Slatki, slatki nastavci…

Odgledate trejler, počešete se po glavi i pomislite u sebi: “Šta sam upravo odgledao/la?” Posve razumljiva reakcija, ali, da se ne lažemo, jedva čekate leto 2013. godine kada će ovaj animirani film osvanuti na bioskopskim platnima. Film je toliko daleko u budućnosti, da se još uvek ne zna ni o čemu se radi. Sve što se zna jeste da će likovi ostati isti i da će neku od uloga dobiti Al Paćino (Al Pacino).

Na pomolu još jedan holivudski tandem?

Druga slika Filmske vesti: Horor, podanici i boks

Jedna od prvih fotografija sa seta "Only God forgives". Izvor: The Weinstein Company

Nikolas Vajnding Refn (Nicolas Winding Refn) i Rajan Gosling (Ryan Gosling) su već snimili film koji je oborio publiku sa nogu. U pitanju je film “Vozač” (Drive). Izgleda da su i oni sami bili oduševljeni saradnjom, te su odlučili da 2012. godine obraduju ljubitelje filma još jednim. “Only God forgives” je priča o Džulijanu (Julian) koji je pre 10 godina ubio policajca. Nakon ubistva je pobegao u Bangkok, gde je otvorio Tai-boks klub. Kada njegov brat ubije prostitutku, u priču se upliće policajac Čang, koji dozvoljava da Džulijanov brat, a onda i majka, koja je jedan od vrhovnih kriminalaca, budu ubijeni. Džulijan se zavetuje da kazni Čanga, a kako drugačije da osveti brata, nego da izazove Čanga na “dvoboj” u ringu. Sve je ovo vrlo zbunjujuće, ali, bilo kako bilo, imaćemo priliku da gledamo Rajana kako se tuče. Ovo je novost.


Tamara Biljman je individua čiji je život potraga. Potraga za savršenstvom koje se krije u umetnosti, jer jedino je umetnost zaista veća od života, zar ne? Samo ona može da zaustavi vreme. Ne podnosim nikakva ograničenja i stoga sam kao moto prisvojila rečenicu Tristana Care: ’’Jedini prihvatljivi sistem je taj da se sistematski ne sledi nijedan sistem.’’

Editors choice