Majski filmski repertoar donosi za svakoga po nešto, tu su superheroji, animirani crtani likovi i jedan bračni par koji ima problema sa vrlo interesantim komšijma.

Zavirili smo u ova filmska ostvarenja i predstavili vam mali pregled svake od priča, ne biste li se lakše odlučili i izabarali odgovarajući film pre odlaska na biletarnicu.

“Legende iz Oza: Dorotin povratak”

Animirani crtani film donosi nam još jednu priču o čarobnoj zemlji Oz i avanturama hrabre Doroti, kojoj glas daje popularna Lea Mišel. Ukoliko još uvek niste pogledali legendarni film koji je snimljen pre čitavih pet decenija, krajnje je vreme da to učinite, jer ova priča smatra se jednom od deset najboljih, ikada viđenih na filmskom platnu. Tokom godina ekranizovana je i u vidu crtanog filma, kao i u vidu različitih rimejkova.

Nastavak Dorotine avanture počinje nakon njenog povratka u Kanzas, koji nalazi u potpuno razrušenom stanju nastalom nakon tornada. Međutim, pre no što uspe da se snađe u ovom okruženju, Doroti biva prebačena u magični Oz. Tamo je čeka takođe jedno neprijatno iznenađenje, njeni prijatelji Strašilo, Lav i Limeni su nestali. Kako se Doroti snalazi u novim avanturama i ko su njeni novi prijatelji koji joj pomažu saznajte već ovog meseca. Američka premijera  bila je 9. maja, a kod nas se očekuje ubrzo nakon toga.

154509 Filmski repertoar: Naša tri predloga za maj

“Čudesni Spider-Man 2”

Nastavak filma otkriva nam neke davno skrivene tajne, a Spajdermena izlaže još većoj opasnosti. Međutim i pored borbe koju vodi protiv moćnih neprijatelja, njegova najveća borba oduvek je bila ona koju je vodio sa samim sobom. Piteru Parkeru najveći sukobi tek predstoje. Najveće Piterovo razočaranje jeste trenutak kada shvata da svi njegovi prijatelji imaju nešto zajedničko: OsKorp. Podršku mu i ovaj put pruža zanosna Gven, koja shvata težinu svih njegovih bitaka.

Glavne uloge tumače: Endrju Garfild, Ema Stoun, Džejmi FoksDejn Dehan.

155751 Filmski repertoar: Naša tri predloga za maj

“Loše komšije”

Set Rogen, Zak Efron i Rouz Bern predvode ekipu u filmu “Loše komšije”, komediji o mladom bračnom paru koji je primoran da živi u kući pored bratstva i to nedugo nakon što su dobili bebu. Kako će se novopečeni roditelji snaći u haotičnom komšiluku? Novonastala situacija u kojoj će se par naći sigurno će izazvati salve smeha, s obzirom na to da vodeću ulogu tumači sjajni Set Rogen, prepoznatljiv po specifičnom smislu za humor, koji maestralno unosi u svaku svoju ulogu.

168171 Filmski repertoar: Naša tri predloga za maj

Maja Bunčić

Comments