Pazi na tehniku!

Jako je važno da trčiš pravilno – glava treba da bude uspravna, pogled ka napred, ramena opuštena, ruke pod uglom od 90 stepeni sa stisnutim pesnicama, leđa i kukovi ispravljeni, korak kratak i uvek gazi petom do sredine stopala, a zatim jače nagazi sredinom stopala. Zvuči komplikovano, ali kada jednom pustiš telo da se prirodno prilagodi trčanju, videćeš da je tako lako!

Uspori!

Nemoj da se preforsiraš. Trči lagano, tempom koji tebi odgovara, naročito na početku treninga. Vremenom polako povećavaj brzinu i intenzitet trčanja. Zapamti, trčanje ne treba da ti bude napor, već zadovoljstvo naročito zato što ćeš biti zdrava i vitka!

Ulepšaj sebi trening!

Trči u društvu, trči uz omiljenu muziku, vodi dnevnik svojih napredaka iz nedelje u nedelju. Sama pronađi svoju inspiraciju i postavi sebi cilj tako da budeš srećna postignutim rezultatima, ali i osećajem! To je ono što najviše ispunjava, definitivno.

Vodi računa o opremi!

Na kraju, nemoj da potcenjuješ i opremu za trčanje. Već smo ti skrenuli pažnju na važnost patika (zato mi uvek i trčimo u New Balance patikama!) ali je važno da i odeću prilagodiš svom treningu. Biraj pamučne i prijatne materijale, trenerke, helanke ili dukseve koji su udobni i koji te ne stežu. Poenta je da te ništa ne sputava u trčanju, od glave do pete! Naravno, plus je ako je tvoja oprema za trčanje atraktivna i #stylish – jer, devojke! Uostalom, mi smo se zato i zaljubile u baš ovaj New Balance model!

FitnessGoals 8 stvari koje treba da znaš ukoliko tek počinješ da trčiš 2 #FitnessGoals: 8 stvari koje treba da znaš ukoliko tek počinješ da trčiš

Ovaj model New Balance patika možeš nabaviti u svim SportVision prodavnicama, a usput ne zaboravi da lajkuješ i Facebook stranicu Sport Vision. I da – srećno sa trčanjem!

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Fotografije: Alek Živković

Ivana Tomić

Comments