Udruženje studenata informatike FONIS, uz podršku Fakulteta organizacionih nauka, organizuje programersko takmičenje FON Hakaton. Ove godine, Hakaton će se održati 11. put, pod pokroviteljstvom kompanije Wargaming Forge

Ovo takmičenje namenjeno je svim mladima od 16 do 26 godina koji su  zainteresovani za informacione tehnologije, žele da prošire znanja i pokažu svoje  programerske veštine. Hakaton će se održati 30. i 31. marta 2024. godine na Fakultetu organizacionih nauka.  

4 2 FON Hakaton uskoro počinje, prijavite se: Prvi put organizovan i Blockchain Challenge

Timovi koje čine 3 ili 4 člana imaće zadatak da za 24 časa kreiraju softversko rešenje na zadatu temu, a nakon toga će prezentovati svoje ideje i rešenja pred stručnim žirijem, pri čemu će tri najbolja tima osvojiti vredne nagrade.  

Pored toga, takmičarima će u određenim vremenskim intervalima, tokom procesa izrade rešenja, biti dostupna pomoć stručnih mentora koje čine stručnjaci iz  kompanije pokrovitelja, profesori i saradnici u nastavi sa FON-a i alumni članovi  FONIS-a.  

U okviru FON Hakatona održaće se po prvi put i Blockchain Challenge, takmičenje u kreiranju Web3 zasnovanih rešenja – pametnih ugovora i NFT-eva, koji organizuje Student Blockchain Club formiran od strane naše organizacije i Katedre za elektronsko poslovanje na Fakultetu organizacionih nauka.

Prijave za učešće su otvorene od 2. do 16. marta na sajtu hakaton.fonis.rs, gde možete naći i više informacija o samom takmičenju. Takođe, obaveštenja o Hakatonu možete ispratiti i na našem Instagram profilu @fonis_fon

Upustite se u avanturu, testirajte svoje znanje i programerske veštine uz opuštenu  atmosferu i druženje! Ne čekajte, prijavite vaš tim i pokažite vaš potencijal!

Comments