Ljubitelji životinja uvek znaju kako se njihovi ljubimci, ali i ljubimci drugih ponašaju, pa im nije čudno, niti nešto spektakularno kao drugima kada vide tog malog krznenog stvora koji pravi neke ludorije. Jedni od verovatno najzaluđenijih koji vole i imaju kućne ljubimce jesu vlasnici mačaka. Zašto je to tako jednostavno je shvatiti. Mačka nije životinja koja je podređena drugima, ona jednostavno voli da gazduje i vlada, pa tako i svog vlasnika postavi u podređeni položaj u odnosu na sebe. Ako imate mačku sigurno znate da je ne možete izbeći kada nešto hoće i želi. Sve vreme će vas opkoljavati i juriti za vama, doslovno će dosađivati, da bi ispunila svoje prohteve.

Upravo to čini mačku životinjom koju ako volite, volite zaista istinski. Mačkoljupci su svesni da se one ponašaju baš onako kao i ljudi, svaka je različita na svoj način, ima svoj karakter koji niko ne može da promeni ili pokoleba. Ali i pored tih nekih oštrijih osobina ove vrste, tu su da razneže svog gazdu, jer su uvek predani i dobri ljubimci, koji naravno nekad umeju i da naprave neku štetu, ali vam neće dozovliti da se zbog toga naljutite. Dovoljno je da pogledate te umiljate oči i da je čujete dok prede da budete skroz razoružani. Situacije u kojima se nađu su raznovrsne, neke vas razbesne, ali većina njih vas dovede do smeha sa suzama. S toga, prikazujemo neke od fotgrafija koje će vas sigurno zabaviti, ali koje će ipak razumeti samo oni koji u ovom trenutku imaju jednu životinju koja se bori za vašu pažnju.

Da, naći ćete ih svuda gde ne bi trebale da budu. Mačke obožavaju da se nađu na mestima koja su im zabranjena, ali to je samo zato što osećaju energiju nekog dela kuće ili stana koji vi koristite za neke sebi bitne stvari, pa i ona sama želi da bude deo toga. Noćni stočić, sto za šminkanje, garderoberi, savršena su mesta za njihov odmor, pa čak iako vi to ne dozvoljavate. I ako je opomenete da tu ne sme da bude gledaće vas kao da to uopšte nije njen problem, te vas sigurno neće poslušati.

11 Fotografije koje će RAZUMETI samo vlasnici mačaka

Pored toga naći će se i na najčudnijim mogućim mestima. Čekaće vas ispred vrata kupatila, ili će čak biti u njemu dok se spremate i tuširate, jer voli vašu blizinu. A voli i visinu. Mačke se često penju na visoka mesta, jer im daju osećaj sigurnosti i preglednosti. Dok vidi sve što je okružuje oseća se bezbedno, ali i kao neko ko vodi glavnu reč, poput, na primer, domaćina koji sedi na glavnoj stolici stola.

8 Fotografije koje će RAZUMETI samo vlasnici mačaka

Ah, taj pogled. Umeju da gledaju najumiljatije na celom svetu. Svojim pogledom će vas često raznežiti, ali se može desiti i da vas malo uplaši. Kada joj je do igre, mačka otvori oči do krajnjih granica, pa malo poput zombija “utera strah u kosti”. Nekad taj pogled govori i da nije kriva za ono što je uradila, kako bi se reklo, “pravi se luda”, ovo sigurno razumete, zar ne?

32 Fotografije koje će RAZUMETI samo vlasnici mačaka
Comments