On bi možda imao nešto s tobom, na način koji ti se ne bi dopao. Ali dovoljno si mu simpatična i uočava tvoje vrline, dovoljno te poštuje da bi te tretirao kao prolaznu šemu. Međutim, ne sviđaš mu se dovoljno da bi hteo vezu sa tobom. Prija mu tvoje društvo, imponuje mu tvoja pažnja, sviđa mu se tvoj smisao za humor i tvoja energija, ali nedostaje mu ono nešto zbog čega bi se u tebe zaljubio. I on to ne uspeva tako da ti kaže – ubodno pošteno – već pokušava da pronađe neki izgovor koji te neće povrediti, a koji će ti staviti do znanja da ne možeš sa njim da imaš ono što bi htela. Sigurno si iskusila taj osećaj frustracije – kad je on ljubazan (kao da ti to nešto znači u odnosu na njegovu distanciranost i kao da je moguće da te ne povredi) i izgovara rečenice pred kojima si nemoćna.

Nisam spreman za vezu

I dok ti pokušavaš da shvatiš da li to znači da treba da mu daš neko vreme i koje je to vreme i svakako pokušavaš da pronađeš da li u toj izjavi postoji neka rupa kroz koju možeš da provučeš ohrabrenje za svoja nadanja – on pokušava da ti stavi do znanja da zapravo nije spreman za vezu sa tobom, a da to, pristojno rečeno, znači da nije zainteresovan.

Ne želim da pokvarim naše prijateljstvo

To je iskreno, jer on zna da bi veza pokvarila prijateljstvo, zato što ne bi uspela, jer njemu nije do toga i zato što i kad bi pokušao, samo zbog tebe, u nameri da bude plemenit i da ti “učini” loše bi se osećao i svakako bi te povredio. Ne bi uspelo. On može da se druži sa tobom, ali ne želi ništa više. I ti bi se osećala manje frustrirano kad bi ti on to tako i objasnio, ali on ne može, ili ne ume. Na tebi je da shvatiš poruku ispravno, umesto da nastavljaš da ga opsedaš i da se istovremno osećaš uvređeno što on misli da bi mu ti nešto pokvarila.

ljubavni par poljubac Frustrirajući izgovori koje momci koriste kad im se sviđaš – ali ne toliko da bi imali vezu sa tobom
Comments