Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Beauty editorijal: Otkrij njenu tajnu 100% jače kose

FSF CHECK IN/ Čekiraj se!

FSF CHECK IN/ Čekiraj se!

Trinaesti Festival Studentskog Filma, koji će se održati u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade Opštine Stari grad od 15. do 18. marta 2012. godine,  publici donosi priču o putovanjima. Filmskim, studentskim, dalekim, izmišljenim i stvarnim. Na koji način pomoću filma putuje publika ili njegovi stvaraoci? Da li je to način da se pređu granice i uspostavi dijalog među različitim jezicima, kulturama i   ljudima?

vizual FSF CHECK IN/ Čekiraj se!

Spakujte kofere ideja i putujte pomoću biskopskih karata u mrak gde mašta pokreće slike

Izborom najboljih studentskih filmova iz svih krajeva sveta i ove godine istražujemo susrete. Kroz njih postavljamo pitanja i otkrivamo načine kulturoloških putovanja, razmena ideja, oblika produkcije i stvaralaštva u različitim nacionalnim filmskim školama.

U okviru glavnog, edukativnog i pratećeg programa, a pod sloganom “Čekiraj se” Festival studentskog filma prilazi temi putovanja s više različitih aspekata. Jedan je svakako fizički i u tom pogledu, film je jedan od načina da ona postanu lakša i dostupnija. Međutim, isto tako, kroz njih, hteli mi to ili ne, prenosi se određeno znanje i poruka koju nosimo sa sobom. Takva vrsta interkulturnog dijaloga otvara nam vrata obrazovanju koje se ne stiče u školama, već se prenosi iskustvom i ličnim izrazom na velikom platnu.

Glavni program obuhvatiće projekcije filmova studenata sa prestižnih evropskih i svetskih akademija, kao i filmove studenata fakulteta u Beogradu koji školuju filmske stvaraoce. Selekcioni tim festivala je između 200 pristiglih filmova odabrao 40 filmova koje će publika imati prilike da pogleda u Muzeju jugoslovenske kinoteke. Za Grand Prix takmičiće se filmovi iz 15 zemalja (Francuske, Izraela, Nemačke, Kanade, Slovačke, Španije, Argentine, Belgije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Poljske, Švajcarske, Češke, Danske i Srbije).

U programu su zastupljeni najrazličitiji žanrovi, te će svako biti u prilici da pronađe film po svom ukusu. U žiriju ovogodišnjeg festivala naći će se izvršni direktor Studija B Jugoslav Pantelić, reditelj Vladimir Tagić i Dinko Tucaković, reditelj i uravnik Muzeja jugoslovenske kinoteke.

Edukativni program održava se u saradnji sa Kancelarijom za mlade Opštine Novi Beograd i obuhvatiće radionicu Budućnost filma za ljubitelje sedme umetnosti. Radionicu će držati filmski reditelji Nikola Ležaić, Nikola Ljuca i drugi.

Prateći programi će se održati u prostorijama Ustanove kulture “Parobrod”, a među njima se posebno ističe izložba pod nazivom “Filmografija – jedna scena, rečito putovanje“. Reč je o izložbi fotografija odabranih  na osnovu konkursa, nakon kojeg je grupa mladih dramaturga osmislila kratke sinopsise polazeći samo od onoga što vidi na fotografiji. Ovo je način da se povežu ideje mladih stvaralaca i da publika na zanimljiv način sazna više o procesu spajanja ideje i prostora u filmskom jeziku.

U okviru programskog segmenta pod nazivom “Studentski film – putovanje kroz vreme“, biće prikazani prvi filmovi danas poznatih reditelja domaće kinematografije. Na taj način, publika će imati priliku da vidi kako je tekao profesionalni razvoj od ispitnog studentskog filma do velikog biskopskog platna.

Jedan deo pratećeg programa Festivala posvećen je i izložbi nakita napravljenog od filmske trake. U okviru ove izložbe svoj rad predstaviće mlada umetnica Dragana Romić, koja već nekoliko godina uspešno samostalno proizvodi minđuše i ogrlice u kojima se kriju razne filmske priče. Drugog dana festivala, povodom otvaranja izložbe nastupiće bend “Tough guy of America”.

FSF se održava u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade Opštine Stari grad i uz podršku Kancelarije za mlade Opštine Novi Beograd, Ustanove kulture Parobrod i Ministarstva kulture.

Editors choice