Hot topics

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

1/2

Naslov mi je dala prijateljica sa Fejsbuka. Jao, pomislila sam, kakva tema! Sad kad opletem! A onda mi je napisala „jedva čekam razrešenje viševekovne dileme“. Au! Kakva odgovornost! Kako sad ja to da raščivijam, ako odgovore nisu dali stariji, iskusniji i drevniji od mene?! Ništa ne obećavam, ali krenuću od onog što znam. Ko zna kuda će me to odvesti?

U narodu postoji mudrost – jedna od mnogih koje bolno sažimaju istinu – koja kaže da muškarac odraste kad mu umre otac. I kad ode u zatvor.

Pa, posmatrala sam iz neposredne blizine nekoliko takvih slučajeva. Nemam šta da dodam sa klupe za svedoke, osim da meni izgleda kao potpuna istina.

Radi se naravno, o slučajevima gde neko stekne jedno od ova dva strašna iskustva dok je dovoljno mlad. Kad strašno iskustvo ostavlja neizbrisiv utisak, dok još nije samo jedno od mnogih strašnih iskustava, od kojih su već naučili da se brane, tako što su se predali svojoj bespomoćnosti u odnosu na strašna iskustva.

Gde počinju muškarci a završavaju se dečaci Gde počinju muškarci a završavaju se dečaci?

Jer kad dečak sahranjuje oca, osim bespomoćnosti, ljutnje i tuge, on oseća beskrajnu zabrinutost za majku. I rešava da joj pomogne koliko god može. I koliko god se majka trudila da dečak ostane dete, sve dok je još uvek dete, toliko je detinjstvo prekinuto tu gde je počelo preuzimanje odgovornosti – mesta glavnog muškarca u porodici. Ako je tu i mlađe dete, trougao je uravnotežen. Stariji dečak postaje odgovoran, razuman i zreo, da bi ono mlađe moglo da zadrži privilegije detinjstva.

 

Editors choice