Dame koje vam predstavljamo bile su holivudske glumice. One su dive čija se glamurozna garderoba, aksesoari i celokupni prefinjeni stilovi pamte. Filmovi u kojima su glumile bili su crno-beli, koji uprkos dinamičnim radnjama izgledaju veoma smireno u odnosu na današnje filmove. Opšte je poznato da ljudi današnjice uživaju gledajući filmove iz tog perioda upravo zbog njihove smirenosti koja nedostaje u sadašnjem turbolentnom vremenu.

Dame poznate po svojoj eleganciji, strasnim zagrljajima i poljupcima sa partnerima na filmu, obeležile su četrdesete godine prošlog veka. Mi vam predstavljamo najistaknutije, najpopularnije i najlepše dame tog vremena.

Rita Hejvort (Rita Hayworth) bila je prava holivudska lepotica. Uvek je bila fantastično obučena i slobodno možemo reći da je Glamur bilo njeno srednje ime. Lepa, glamurozna i zavodljiva, Rita je bila jedna od najpopularnijih holivudskih glumica kojoj je zbog predivnog fizičkog izgleda bilo nuđeno mnoštvo filmskih uloga.

slika1.jpg Glamurozne dame koje su obeležile četrdesete godine prošlog veka (1. deo)

Rita Hejvort

Predstavljamo vam dve fotografije ove fabulozne glumice. Prva je sa snimanja filma “Gilda” (Gilda), gde Rita nosi prelepu satensku haljinu i dugačke satenske rukavice. Na drugoj fotografiji prikazana je Rita u šik izdanju za plažu.

slika2.jpg Glamurozne dame koje su obeležile četrdesete godine prošlog veka (1. deo)

Rita Hejvort

Džindžer Rodžers (Ginger Rogers) bila je američka glumica i pevačica predivnog stasa i glasa. Uvek je bila elegantna i prefinjena. Na ovoj fotografiji ima obučen prelep elegantni kostim. Fenomenalni su aksesoari poput šešira, ešarpe i kožnih rukavica.

slika3.jpg Glamurozne dame koje su obeležile četrdesete godine prošlog veka (1. deo)

Džindžer Rodžers

Doris Dej (Doris Day) je veoma lepa i ljupka glumica, pevačica i aktivistkinja za prava životinja. Fotografija koju možete da vidite je nastala tokom snimanja filma “Romansa na pučini” (Romance On The High Seas).

slika4.jpg Glamurozne dame koje su obeležile četrdesete godine prošlog veka (1. deo)

Doris Dej

Džoun Kraford (Joan Crawford) bila je fascinantna američka pozorišna i televizijska glumica. Na ovoj fotografiji možemo na najbolji način da vidimo kako se modni trendovi vrte ukrug, naravno uz korekcije koje odgovaraju datom vremenu. Naime, ona na sebi ima komplet sa naglašenim ramenima (naramenicama) što je očigledno bilo veoma šik četrdesetih godina. Naglašena ramena vratila su svoju popularnost tokom osamdesetih godina. Trend naramenica aktuelan je i sada. Tokom prošle, 2012. i ove, 2013. godine, mnoge odevne komade, naročito sakoe, krasi ovaj modni detalj.

slika5.jpg Glamurozne dame koje su obeležile četrdesete godine prošlog veka (1. deo)

Džoun Kraford

Barbara Stenvik (Barbara Stanwyck) bila je lepa i izuzetno talentovana američka glumica. Na fotografiji možete da vidite predivne aksesoare u vidu narukvice i dijamantskog prstena. Komplet koji Barbara ima na sebi ukrašen je fantastičnim cirkonima.

slika6.jpg Glamurozne dame koje su obeležile četrdesete godine prošlog veka (1. deo)

Barbara Stenvik

En Šeridan (Ann Sheridan) bila je odlična i vrlo lepa glumica. Haljina koju En ima na sebi na ovoj fotografiji izgleda fenomenalno i glamurozno. Sigurni smo da bi izgledala očaravajuće i na savremenoj dodeli Oskara.

slika7.jpg Glamurozne dame koje su obeležile četrdesete godine prošlog veka (1. deo)

En Šeridan

Grejs Keli (Grace Kelly) bila je veoma popularna američka glumica, koja je postala princeza udajom za Rejnera III (Rainier III) princa od Monaka. Prelepa Grejs Keli je jedna od najvećih ikona filma i mode svog vremena.

slika8.jpg Glamurozne dame koje su obeležile četrdesete godine prošlog veka (1. deo)

Princeza Grejs Keli

Izvor fotografija: marieclaire.co.uk


Aleksandra Grujić– Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu.

Comments