Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Glamurozne origami haljine by Lia Griffith

Glamurozne origami haljine by Lia Griffith

Da li biste se ikada usudili da nosite večernju haljinu napravljenu od papira? A ako vam kažemo da takva haljina zaista “stoji” i da je možete obući na bilo koju svečanu priliku?  Lia Grifit (Lia Griffith), grafička i modna dizajnerka, bavi se izradom i osmišljavanjem prelepih haljina od recikliranog papira. Kada pogledate ove fotografije, drugačije ćete gledati na papir i shvatiti da su umetnost i ideje dizajnera bezgranični.

123 Glamurozne origami haljine by Lia Griffith

Venčanica simpatičnih detalja jedna je od omiljenih haljina ove kreatorke

Kao devojčica, Lia je obožavala da pravi trodimenzionalne male lutke koristeći samo papir i lepak. Prepuštala se sopstvenoj mašti i oblačila svoje lutke u najlepšu garderobu raznih oblika koju je takođe sama kreirala. Kako i sama kaže, sa pet godina je napravila svoj prvi par sandala tako što je sekla papir i obmotavala ga oko svojih malih stopala. Iako se isprva bavila isključivo grafičkim dizajnom, kreiranje haljina je vremenom postajalo njena velika ljubav.

Tokom projekta za Kseroks (Xerox) 2005. godine, uspela je da spoji ove dve sfere dizajna, te je kreirala prve večernje haljine od recikliranog papira. Veselih boja i dizajna, delovi ovih jedinstvenih haljina povezani su samo jakim lepkom. Kako bi napravila jedno umetničko delo, Lia najpre osmisli različite motive koje prenosi na beli papir, a zatim štampa kopije u boji od kojih sečenjem, lepljenjem, savijanjem i šivenjem pravi ove neobične haljine visoke mode. Osim toga, Lia pravi haljine i od stranica čuvenog magazina “Vogue“.

Spoj ljubavi prema papiru i raznim oblicima koji se razigranošću mogu sačiniti, kao i umeće grafičkog dizajna i velike strasti prema modi predstavljaju joj mogućnost da stvara haljine koje zaista mogu da se nose i van modne piste.

317 Glamurozne origami haljine by Lia Griffith

Ova veličanstvena haljina je napravljena od jedanaest "Vogue" magazina

Venus kolekcija iz 2008. godine sadrži sedam haljina, koje predstavljaju energiju čakri. Elegantne, lepršave i lepe, pojedine su sačinjene od nekoliko stotina origami ždralova, a svaka od njih nosi posebno ime: Izobilje (Abundance), Strast (Passion), Sloboda (Freedom), Mir (Peace), Kreativnost (Creativity), Misterija (Mystery), Osvetljenje (Illumination).

Lia je do sada dizajnirala i napravila više od 20 fenomenalnih večernjih haljina od recikliranog materijala koje ponosno prikazuje na modnim revijama i foto-sešnima! Obično pretvara u fascinantno, a smatra da je smeće – propust sopstvene mašte!


Marina Luković je diplomirana novinarka koja za sebe kaže da je jedno bedno piskaralo i dosada koja svuda voli da gura nos. Obožava putovanja, čokoladu, Mini Maus, svoje prijatelje i smeh do suza. Veliki je optimista a paničar po potrebi. Uvek je spremna da pomogne drugima. Ne podnosi ljudsku glupost, licemerje i primitivizam. Životni moto joj je Carpe Diem, a vodi se i onim “Dream Big or Go Home!”

Editors choice