Kad ostanete sami, treba vam neko vreme da se saberete. Koliko god to dugo trajalo, uključujući i ponovljene pokušaje da nađete nekog da vam popunjava praznine i shvatite da to ne funkcioniše tako, u jednom trenutku ćete se dovoljno pribrati da počnete da osećate prednosti samoće. Važni uvidi i promene na ličnom nivou dolaze polako, ali izvesno, kad jednom počnete da uživate u samoći.

Shvatite razliku između samoće i usamljenosti

Usamljenost je stanje praznine, u kojoj vam nešto nedostaje, nemirni ste, sputani, zabrinuti i osećate se kao u kavezu. Samoća je stanje ispunjenosti i zadovoljstva, mir koji vam pruža suštinski odmor od napetosti i stresa. Kad ostanete sami sa sobom, više vas ništa ne remeti i ne uznemirava, nego uspostavljate ravnotežu i opuštate se.

Stičete bolju perspektivu u odnosu na svoj život

Samoća vam omogućava da neke stvari isprocesuirate do kraja. Da odbolujete, oporavite se i promenite perspektivu iz koje posmatrate protekle događaje i svoj sadašnji položaj. Postane vam jasno kako ste uporno grešili pokušavajući da budete nešto što niste, otkrijete šta je ono što vam zaista prija više od svega, u šta želite da ulažete svoju energiju, a u šta ne. Kad sagledate svoj život iz perspektive koju vam omogućava samoća, mnogo brže dolazite do toga šta je ono što hoćete. A kad znate šta hoćete, onda ćete otkriti i kako to da postignete.

Cara Delevingne by Matt Irwin It Girl Style.com Print 3 Spring 2013 7 755x1039 Glavne stvari koje se menjaju kad zavolite samoću
Comments