Ako ste pogledali novi film Dune, koji trenutno puni bioskope širom sveta, pa i u Srbiji, sigurno ste zapazili tamnoputu lepoticu Chani iz naroda Fremeni (poznati i kao Slobodnjaci) koju simpatiše Pol Atreid (Timothée Chalamet). Chani igra Zendaya, američka glumica i pevačica, dobitnica raznih nagrada kao što su Primmetime Emmy, Satellite i Saturn. Ako Dune još uvek niste pogledali, nema sumnje da ste primetili kako Zendaya krade svaku scenu u HBO seriji Euphoria, ili filmu The Greatest Showman i Spider-Man franšizi. Trenutno važi za jednu od najperspektivnijih holivudskih umetnica, a tek prošlog meseca je proslavila 25. rođendan. Bilo da ste vatreni fan ili se tek upoznajete sa njenim radom, predstavljamo vam nekoliko zanimljivih stavki iz Zendayainog života…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Njeno ime je inspirisano nemačkim i afričkim korenima

Njeno puno ime glasi Zendaya Maree Stoermer Coleman, a vuče inspiraciju iz njenog nemačkog i afričkog porekla. Ime “Zendaya” potiče od šona jezika i znači “zahvaliti”, a njeni roditelji su dodali slovo “Z”, zbog fascinacije njenog oca, koji je opčinjen i budističkom zen meditacijom. Otac Kazambe Ajamu Coleman je afričko-američkog, a majka Claire Stoermer nemačko-škotskog porekla.

Pre nego što se oprobala u glumi, plesala je uz Selenu Gomez

Pre nego što je počela da dobija uloge u Disneyjevim filmovima, Zendaya se pojavila u reklami za Sears sa Selenom Gomez, gde je u pozadini plesala sa još nekoliko dece koja su kasnije postala Disney zvezde. Jednom je izjavila da joj se čini neverovatnim koliko se situacija promenila od tada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Voli Harryja Pottera, pa filmove s njim gleda “jednom dnevno”

Godine 2019, na pitanje šta self-care za nju podrazumeva, Zendaya je za InStyle izjavila da joj je teško da mirno sedi i meditira, pa umesto toga gleda Harry Potter filmove. “Ljudi kažu da sam luda, ali ih gledam jednom dnevnom. Smiruju me. Kažem prijateljima da mi ne dolaze u kuću ako ne žele da ih gledaju.”

Bila je zaljubljena u Channinga Tatuma

Kad je bila devojčica, Zendayi su se dopadale razne javne ličnosti – Morris Chestnut, Michael B. Jordan, Idris Elba, Cam Newton, ali se jedno ime posebno isticalo: Channing Tatum. “On ume da pleše i mislim da je to veoma kul. Volim ljude s više talenata”, izjavila je za HuffPost. Sa Tatumom je i sarađivala na filmu Smallfoot, rekavši da je to bilo divno iskustvo, jer su mogli da razmenjuju svoje energije.

Comments