Toliko često izbegavamo da nekog pogledamo u oči, iz milion razloga. Ne želimo da on vidi ono što je moguće pročitati u našem pogledu, jer tu piše da možda nešto krijemo, da nam je neprijatno, ili da imamo nameru da budemo neprijatni, da nam je dosadno ili da se suzdržavamo. Oklevamo da pogledamo nekog pred kim osećamo slabost i ko nas privlači i odvraćamo pogled ako saopštavamo neprijatne istine, da bismo poštedeli sebe izraza u očima onog ko mora sa njima da se suoči.

Moćan je pogled. U prisnosti smo uvek u stanju da gledamo u oči. Nema te neprijatne istine, tog bola i te namere koju ćemo pokušati da sakrijemo od onog pred kim smo otvoreni, ranjivi, onakvi kakvi smo.

Pogled poziva na smeh i dobro raspoloženje, pogled nas priprema za loše vesti, pogled izražava ljubav, nežnost, brigu i pažnju. Pogled čita sva osećanja, ali takođe ih i izražava.

I zato je najuzbudljivije flertovanje ono u kome se igramo pogledima. A kad igra pređe liniju pogleda, kad se nekome približimo i onjušimo ga, onda možemo zaneto da žmurimo i gledamo slike u svojoj glavi.

pogled predigra3 Zašto je gledanje u oči najbolja predigra

Izvor fotografija: www.pinterest.com, goodmenproject.com

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu!

Aleksina Đorđević

Comments