#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Gledaoci paradiraju bioskopima

Gledaoci paradiraju bioskopima

Film Srđana Dragojevića “Parada” ovih dana obara rekorde gledanosti u srpskim bioskopima. Za samo osam nedelja prikazivanja film je pogledalo 300,000 gledalaca, što je više nego impresivno.

Pored zavidnog uspeha koji je ovaj film postigao na bioskopskim blagajnama, prijatna vest je i to da je uvršten u zvaničnu selekciju 62. festivala u Berlinu. “Parada” je jedini film iz regiona koji će učestvovati na festivalu “Berlinale” u kategoriji “Panorama”. Selektor Viland Špek (Wieland Speck) uputio je reditelju zvaničan poziv za učešće na festivalu, ali i reči hvale, okarakterisavši ovaj film kao izuzеtno hrabro ostvarenje.

Prva slika Gledaoci paradiraju bioskopima

Goran Jevtić istakao je da je odlazak ovog filma na "Berlinale" veliki uspeh čitave zemlje.

Reditelj Srđan Dragojević istakao je da ovaj film nije komercijalan, već komunikativan. Smatra da bi trebalo da bude snimljeno više filmovima koji dobro komuniciraju sa publikom, terajući ih na razmišljanje i promenu stava o određenoj temi. Takvi filmovi, kako naglašava, mogli bi da budu spas za srpsku kinematografiju.

Dragojević je prokomentarisao i novousvojeni Zakon o kinematografiji. On smatra da u Srbiji postoji tendencija da se biraju filmovi koji su srozali srpsku kinematografiju “te smo sa 220 spali na 78 bioskopa u celoj Srbiji”. Dragojević smatra da minimum tri filma godišnje moraju imati bioskopski potencijal.

druga slika4 Gledaoci paradiraju bioskopima

Pored mnogih pozitivnih kritika, mogli su se pročitati i neumesni komentari na forumima.

Iako film “Parada” predstavlja komentar na sadašnje stanje u srpskom društvu, često se zanemaruje činjenica da je veći deo scenarija napisan 2008. godine. Režiser i scenarista Srđan Dragojević izjavio je da njegova namera nije bila da napravi nešto dnevnopolitičko, već da ga je dnevna politika sustigla.

Članovi glumačke ekipe zadovoljni su prijemom filma kod publike. Ipak, izrazili su svoju nadu da će film pogledati  više srednjoškolaca i starijih osnovaca, među kojima je homofobija danas prisutna.

treca slika3 Gledaoci paradiraju bioskopima

Ljubav nije samo reč, već je rešenje svega - poruka je Dragojevićeve "Parade".

Srđan Dragojević se opravdano nada da će “Parada” možda biti naš kandidat za Oskara ove godine, upravo zbog svoje sadržine i načina na koji ljudi shvataju važnost borbe za ljudska prava.

Na konferenciji su najavljene brojne promocije, koja je otpočela sa besplatnom projekcijom filma u Domu omladine, 1. januara 2012. godine.


Tamara Biljman je individua čiji je život potraga. Potraga za savršenstvom koje se krije u umetnosti, jer jedino je umetnost zaista veća od života, zar ne? Samo ona može da zaustavi vreme. Ne podnosim nikakva ograničenja i stoga sam kao moto prisvojila rečenicu Tristana Care: “Jedini prihvatljivi sistem je taj da se sistematski ne sledi nijedan sistem.”

Nevena Ilić – pravnik i self-described nerd. Pesnik u pokušaju, ljubitelj vintage stvarčica, kiše, Londona i filmova iz zlatnog doba Holivuda koji su zaslužni za njen neizlečivi idealizam. Zlatno pravilo: “Keep the circus going inside you, keep it going, don’t take anything too seriously, it’ll all work out in the end”.

Editors choice