Brit Rid (Set Rogen) je sin najistaknutijeg i najuglednijeg losanđeleskog medijskog magnata, koji je sasvim zadovoljan svojim životom bez nadzora kao i svojom pojavom na društvenoj sceni, sve dok njegov otac (Tom Vilkinson) misteriozno ne umre, ostavivši Britu ogromnu medijsku imperiju. On sklapa neočekivano prijateljstvo sa najrevnosnijim i najinventivnijim radnikom svoga oca, Kejtom (Džej Ču). Njih dvojica pronalaze svoju šansu u činjenici da po prvi put u životu urade nešto što ima značaja: da se bore protiv kriminala. Ali, da bi to uradili, odlučuju da i sami postanu kriminalci, da štite zakon kršeći ga. Kada se on i Kejto nađu na ulicama, Brit postaje zaštitnik građana, The Green Hornet.

Green Hornet prvi put se predstavio publici 31. januara 1936. godine, kao lik u jednoj radio emisiji. Posle uspešnog radio emitovanja, Green Hornet postaje i strip junak, da bi se 1966. godine preselio na male ekrane. ABC televizijska mreža emitovala je priču o ovom heroju, sa Van Vilijamsom u glavnoj ulozi, a tumačenjem lika Kejta, Brus Li postao je superstar.

Producenti filma bili su oduševljeni kada se pojavila mogućnost da Gondri režira film. „I ranije sam imao priliku da režiram filmove ovog žanra, ali svi su bili isti: jedan čovek koji spašava svet, sa kojim ja nisam mogao da se identifikujem. Volim kada junak ima mane, smisao za humor, da je luzer, s vremena na vreme. To je ono što vas privlači da pogledate ovaj film“.

„Kada gledam neki film, želim nešto što nije viđeno ranije. A Gondri pravi stvari koje nikada ranije nisam video“, izjavio je glavni glumac, Set Rogen.

Green Hornet 3D je odličan primer kako dobra atmosfera na snimanju i saradnja među ekipom dovodi do uspešnog filma. Kameron Dijaz objašnjava njen odnos sa rediteljem: „Rad sa njim je timski i veoma zabavan. Na setu smo i Mišel dođe i samo nam da smernice. Set odmah krene u razgovor sa njim i nastane potpuno novi dijalog. Tako nastane nešto potpuno novo, Set je kao blender, u kome se izmešaju svi sastojci, vi samo pritisnete dugme i dobijete savršenu pinja-koladu“.

Glavni glumac je ujedno i koscenarista. „Želeli smo da napišemo nešto novo. Mi obožavamo stripove. I superheroje. Već dugo pokušavamo da napišemo priču o heroju i njegovom pomoćniku, ali ništa nije bilo dovoljno dobro dok se nismo osvrnuli na Green Hornet. Tu je čuveni lik, sa jakim karakternim osobinama, ali koji nam je ostavio dovoljno prostora da ubacimo našu interpretaciju. Mogli smo da istražujemo odnos između Brita i Kejta i stavimo ga u okvire akcione komedije“, navodi Set Rogen.

Film Green Hornet rađen je u 3D tehnologiji. Tvorci ovog filma navode da je 3D novi i poboljšani način rada, oruđe koje im pomaže da realizuju priču kakvu žele. Snimanje u 3D tehnologiji otvara novi prostor koji se ne može koristiti kada se film snima tradicionalnom metodom. U ovom filmu 3D tehnologija omogućila je da se na što bolji i interesantniji načim prikažu akcione scene i veštine kojima raspolaže Kejto.Iako je na prvi pogled ovo priča o dva čoveka koji se bore protiv kriminala, Green Hornet je u stvari akcioni trio. Treći član ove ekipe, bez kojeg je svaki pohod bio nemoguć je Crna Lepotica, borbeni automobil. „Što se mene tiče, pravi superheroj u ovom filmu je Crna Lepotica“, izjavio je reditelj, Mišel Gondri. Posle mnogo razmišljanja i uloženog truda, kako u dizajn, tako i izradu ovog automobila, stvaraoci filma su se odlučili za model Chrysler Imperial Crown. Automobil nije smeo da bude preterano futuristički, ali dostojan vozila jednog heroja. Kako je priča odmicala, tako se stvarala magija. Kejto je od našminkanog automobila, koji predstavlja statusni simbol, stvorio nepobedivu mašinu u borbi za očuvanje zakona.

Green Hornet se prikazuje u bioskopima prikazuje od 13. januara.

Comments